Sport

Deschidere de gală în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
17 feb 2014 422 vizualizări
Optimile de finală ale cele mai importante competiţii europene încep astăzi cu un meci pe cinste: Manchester City - FC Barcelona, în direct pe DigiSport 1 şi DolceSport 1 * cea de-a doua partidă, Bayer Leverkusen - Paris Saint-Germain se poate vedea pe TVR 1, DigiSport 2 şi DolceSport 2. * ambele partide încep de la ora 21:45

Săptămana aceasta este dominat în fotbal de startul european de primăvară. Astăzi şi maine au loc primele patru partide din turul optimilor de finală ale Ligii Campionilor, iar joi are loc prima manşă a 16-imilor Ligii Europa. În lupta pentru întaiul trofeu european se luptă astăzi Manchester City cu Barcelona, Bayer Leverkusen cu PSG, maine sunt programate partidele AC Milan - Atletico Madrid  şi Bayern München, iar celelalte jocuri (Zenit St. Petersburg - Borussia Dortmund, Olympiakos Pireu - Manchester United, Schalke 04 -Real Madrid şi Galatasaray Istanbul - Chelsea) vor avea primele dispute săptămana viitoare.
La prima vedere, meciul care sare în ochi este, bineînţeles, Manchester City - Barcelona şi asta nu numai datorită fascinaţiei pe care o exercită Messi şi ceilalţi asupra tuturor iubitorilor fotbalului. Însă în acest sezon, Barcelona este oarecum schimbată: "extratereştrii" sunt lider în campionatul spaniol, dar nu detaşat cum ne obişnuiseră, ci la egalitate cu inamicii din Madrid, Real şi Atletico şi echipa pare mai vulnerabilă în acest an. Fie că tradiţionalul lor "tiki-taka" a fost învăţat şi răs-învăţat de adversarii săi, fie că antrenorul Gerardo "Tata" Martino, nu este la înălţimea ilustrului Guardiola sau chiar Tito Vilanova. Totuşi, Messi rămane Messi, Xavi şi Iniesta sunt la fel de buni, nu mai vorbim de Neymar, astfel încat Barcelona rămane, redutabilă. Manchester City, gazda confruntării, ocupă locul III în "Premier League", la trei puncte în urma liderului, Chelsea şi la două faţă de Arsenal, dar "cetăţenii" au învins în ultima partidă cu 2-0 pe Chelsea, prin golurile marcate de Jovetic şi Nasri, francezul revenind după cinci săptămani de absenţă.  Revine după 15 zile şi mijlocaşul Fernandinho, dar antrenorul chilian Manuel Pellegrini nu poate conta pe fundaşul Nastasic şi, mai ales de atacantul Sergio "Kun" Agüero (ambii accidentaţi), precum şi pe mijlocaşul James Milner, suspendat.
Cealaltă partidă, pe "BayArena", opune pe Bayer Leverkusen, echipa care conduce plutonul urmăritoarelor măreţului Bayern în Bundesliga, formaţiei Paris Saint Germain, liderul autoritar al ligii I franceze. Sarcină foarte grea pentru gazdele pregătite de finlandezul Sami Hyppiä, mai ales că Laurent Blanc are argumente forte: Cavani, Lavezzi şi, mai ales, Zlatan Ibrahimovic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.