Sport

Sport: Sapte medalii pentru gimanstele de la CSSG

Alex Smeu
5 apr 2007 853 vizualizări
Sportivele s-au impus in majoritatea probelor de la finala CN

In urma cu citeva zile, la Buzau au avut loc finalele Campionatului National de gimnastica a Cluburilor Sportive Scolare. La aceasta competitie au participat si micutele gimnaste de la CSSG Focsani, insa si alte cluburi cu renume din tara, este vorba de Cetate Deva, LPS Nadia Comaneci si Dinamo Bucuresti. Sportivele vrincene au reusit sa cucereasca un numar de sapte medalii, dintre care una de aur, trei de argint si trei de bronz. "Aurul" a fost cistigat la categoria I (14 - 15 ani) pe echipe, iar medaliile de argint au fost adjudecate de Maria Rauta la sarituri (a obtinut si locul 6 la individual compus), Claudia Raea si Georigana Vilcu, ambele la sarituri. Locurile trei si medalii de bronz in acelasi timp le-au revenit Georgianei Vilcu (individual compus si sol) si Claudiei Raea la birna. De pregatirea gimnastelor s-au ocupat antrenorii Adriana Lescovar, Daniela Trandafir, Maria Dragan, Florin Rosioru, Mihail Stanculescu si Carmen Smeu. In alta ordine de idei, anul trecut s-a stins din viata Sergiu Popa, cel care a infiintat Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani, iar cu acest prilej conducerea clubului vor organiza un memorial ce ii va purta numele acestuia. "La aceasta competitie vor fi invitati sa participe toti cei care l-au cunoscut pe Sergiu. Vom organiza pe data de 5 mai memorialul "Sergiu Popa", insa din pacate sala noastra nu este destul de mare pentru acest turneu, astfel ca nu vor fi invitate decit cluburile din zona Moldovei. Vor participa sportive din Constanta, Ploiesti, Buzau, Birlad, Galati, Onesti si Bacau", a precizat Adriana Lescovar.


CSSG mai sarac cu trei antrenori


Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica care se pregateste in prezent la scoala nr. 7 a ramas fara trei antrenori dupa ce acestia au ales sa profesioneze peste hotare. Aceasta decizie a venit datorita conditiilor mai bune de lucru dar si a salariilor mai mari. Profesorii au ales tari ca Filipine, Canada sau Islanda. "Majoritatea au plecat pentru un salariu mai bun si aici le dau foarte mare dreptate pentru ca in Romania salariul unui antrenor este asemanator cu cel al unui profesor. Nu avem absolut nimic cu ei si practic daca lucrezi suplimentar cu gimnastele nu esti platit suplimentar, astfel nu ai nici un avantaj daca ramii in tara. Acest lucru nu este valabil numai la nivelul judetului nostru ci in toata tara pentru ca in toata lumea se stie ca Romania este o forta in gimnastica mondiala iar antrenorii sint cautati", declarat Adriana Lescovar. De asemenea, directoarea CSSG a mai spus ca noul cod de punctaj este cel dupa care se arbitreaza in prezent iar acum s-a schimbat si programa si probabil ca la urmatorul campionat ce va avea loc tot la Buzau, antrenorii vor intimpina greutati pentru ca se va lucra pe nivele din Franta, SUA, iar toate aceste schimbari

necesita evolutii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.