Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Liga I, ca Halep: în Top 10

Ziarul de Vrancea
29 ian 2014 636 vizualizări
Liga I a urcat patru poziţii şi se află pe locul zece, cu 722,50 de puncte, în clasamentul celor mai bune campionate din lume în 2013, ierarhie realizată şi dată publicităţii, ieri, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului

Liga I a devansat campionate puternice precum cele din Portugalia, Olanda, Belgia, Turcia, Grecia şi Ucraina. Prima poziţie în acest clasament este ocupată de Primera Division, urmată de Premier League şi 1.Bundesliga. Campionatele aflate pe primele zece locuri în această ierarhie sunt următoarele:1. Spania - 1.155 p; 2. Anglia- 1.128 p; 3. Germania - 1.056 p; 4. Italia - 927 p; 5. Brazilia - 896 p; 6. Argentina - 868 p; 7. Franţa - 796 p; 8. Rusia - 739,5 p; 9. Columbia - 724, 5 p; 10. Romania - 722,5 p.

Bate vantul pe unde trece Chiricheş

Managerul grupării Tottenham Hotspur, Tim Sherwood, a declarat că nu-l va amenda pe fundaşul Vlad Chiricheş, filmat în stare de ebrietate după o ieşire în oraş, precizand că jucătorul nu a încălcat nicio regulă. "Am văzut filmul. Am mai căzut şi eu în zăpadă. A avut un weekend liber, iar acum trebuie să joace bine miercuri. Nu va fi amendat, nu a încălcat nicio regulă. Pentru binele lui ar fi fost bine să nu se fi întamplat asta. Nu prea stătea bine pe picioare, trebuie să fi bătut tare vantul acolo", a declarat Sherwood. Chiricheş a fost filmat, clătinandu-se şi căzand în zăpadă, în weekend, la ieşirea dintr-un local din Bucureşti. Căpitanul naţionalei s-a aflat în Romania deoarece echipa sa, eliminată din Cupa Angliei, nu a jucat la finalul săptămanii trecute. Tottenham Hotspur întalneşte Manchester City, în această seară, pe teren propriu, în etapa a XXIII-a a campionatului englez.

Patricia Vizitiu s-a întors în ţară

Handbalista Patricia Vizitiu a fost transferată de echipa CSM Bucureşti, interul dreapta încheind colaborarea cu Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, la care a evoluat în turul sezonului. Campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, a renunţat recent la cateva jucătoare din cauza problemelor financiare, printre care s-a numărat şi interul dreapta Patricia Vizitiu, componentă a naţionalei Romaniei.  Ea a purtat negocieri cu mai multe echipe şi a decis să accepte oferta formaţiei CSM Bucureşti, care a făcut, ieri,  anunţul oficial al transferului.  Patricia Vizitiu are 25 de ani, 1.77 metri înălţime şi joacă pe postul de inter.  De-a lungul carierei a mai jucat la formaţiile Rulmentul Braşov, Oltchim Ramnicu Valcea, Uskudar BSK (Turcia) şi Krim Ljubljana, cu care a evoluat în acest sezon şi în Liga Campionilor.

Hamza a semnat cu Botev

Atacantul tunisian al FC Petrolul, Younes Hamza, a semnat, marţi, un contract pe trei ani cu gruparea bulgară Botev Plovdiv, informează site-ul oficial al echipei clasate pe locul 7 în campionatul ţării de la sud de Dunăre. Hamza, 27 de ani, a fost transferat în februarie 2012 la Petrolul, după ce înainte evoluase în ţara sa natală, la Etoile du Sahel şi CS Sfaxien. La Botev Plovdiv s-au mai transferat în această iarnă doi jucători petrolişti, Alexandru Benga şi Ferebory Dore, dar şi doi dinamovişti, Srgian Luchin şi Alexandru Curtean.

Trei transferuri la Săgeata

Gruparea Săgeata Năvodari a transferat, marţi seară, trei jucători, contractele fiind semnate în cantonamentul din Antalya. Portarul Claudiu Baican de la echipa italiana Benevento din Serie C şi spaniolii Borja Navarro Landaburu (fundaş central de la Real Betis Balompié din Segunda Division) şi José Emilio Guerra Rodriguez (atacant, ultima dată la echipa elenă Kavala) au semnat contracte valabile pentru următorii doi ani şi jumătate.  Săgeata Năvodari i-a mai transferat în această pauză competiţională pe mijlocaşul sarb Milos Deletic şi pe mijlocaşii centrali Valentin Bărbulescu şi Silviu Pană.

Real, prima semifinalistă în Cupa Spaniei

Echipa Real Madrid s-a calificat în semifinalele Cupei Spaniei, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia Espanyol Barcelona, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. Mijlocaşul Gabriel Torje a evoluat în prima repriză la Espanyol Barcelona. Unicul gol al întalnirii a fost marcat de Jese Rodriguez, în minutul 7. În tur, Real Madrid s-a impus, în deplasare, tot cu scorul de 1-0.

Shogunul Forlan

Atacantul uruguayan Diego Forlan a fost transferat la clubul Cerezo Osaka pentru un salariu anual de 4,2 milioane de euro, un record pentru campionatul Japoniei. Forlan, 34 de ani, a jucat sezonul trecut la clubul brazilian Internacional pentru care a marcat 22 de goluri în 55 de meciuri. Atacantul, cu 107 selecţii în naţională şi 36 de goluri, a mai jucat la Manchester United, Internazionale Milano şi Atletico Madrid. La Cupa Mondială din 2010 a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei. Potrivit presei locale, Cerezo Osaka îi va plăti lui Forlan un salariu anual de 600 de milioane de yeni, adică dublul sumei - record în acea vreme - ce a fost acordată atacantului englez Gary Lineker de Nagoya Grampus în 1993. Uruguay va evolua la Cupa Mondială în grupa D, alături de Costa Rica, Anglia şi Italia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.