Sport

Revolta codaşilor

Ziarul de Vrancea
23 ian 2014 486 vizualizări
Ultima clasată în Premier League, Sunderland, a eliminat pe Manchester United în semifinala Cupei Ligii, după un meci plin de suspans * compensaţie pentru Inter: şi AC Milan a părăsit Cupa Italiei

Un meci deosebit de palpitant s-a disputat în semifinalele Cupei Ligii Angliei, pe stadionul "Old Trafford", între Munchester United şi Sunderland. În prima manşă, la Sunderland, gazdele s-au impus cu 2-1 şi pronosticurile mergeau spre o finală între cele două echipe din Manchester, întrucat City a făcut instrucţie cu "ciocănarii" de la West Ham United (6-0, 3-0). După 90 de minute de joc încins cu fierul, scorul era 1-0 pentru gazde (gol marcat de Johnny Evans, în min. 37) care, după cutumele europene, s-ar fi calificat în finală. Însă în Cupa Ligii engleze, regulamentul este niţel diferit, în sensul că după 90 de minute, nu se ţine cont de golurile marcate în deplasare şi se trece la prelungiri şi numai după aceste două reprize suplimentare contează acest criteriu. Însă, în prelungiri, şansa a suras "lanternei" Premier League", care a egalat în penultimul minut prin Phil Bardlsey. Dar Fortuna a decis sa mai acorde o şansă "diavolilor", iar în "prelungirile prelungirilor", Chicharrito Hernandez, a înscris pentru Sunderland şi s-a trecut la "loteria" de departajare, fază în care precizia jucătorilor a lăsat de dorit: United a transformat un singur şut, iar Sunderland - două, astfel încat Sunderland va întalni pe 2 martie, pe "Wembley" pe Manchester City.
* După ce Inter Milano a părăsit din optimi Cupa Italiei, a venit randul celeilalte echipe milaneze să fie eliminată. În sferturi, AC Milan a pierdut, la primul meci sub comanda antrenorului Clarence Seedorf, chiar pe "San Siro", contra echipei Udinese, scor 1-2. Milan a deschis rapid scorul  prin atacantul Mario Balotelli (min.6), însă oaspeţii au egalat în urma unui penalty transformat de columbianul Luis Muriel (min.41). Udinese a dominat apoi repriza secundă, înscriind golul victoriei şi al calificării prin uruguayanul Nico Lopez (min.77), introdus în joc cu doar două minute înainte de această reuşită. În această fază s-a mai calificat şi AS Roma, care a eliminat liderul campionatului, Juventus, scor 1-0, pe "Olimpico".
* Cupa Spaniei, sferturi, prima manşă: Levante - Barcelona 1-4. El Zhar ('31) / Juanfran ('53 - autogol), Tello ('60, '80, '85); Real Sociedad - Santander (L3) 3-1; Espanyol- Real Madrid 0-1. Benzema ('25).
* Două mari surprize în 16-imile de finală ale Cupei Franţei: Paris St. Germain a pierdut pe teren propriu cu 1-2 în faţa formaţiei Montpellier, iar Girondins Bordeaux (deţinătoarea trofeului)  a fost eliminată de formaţia de liga a V-a, Balagne Île Rousse, într-un meci disputat la Ajaccio. Cele două echipe s-au aflat la egalitate după prelungiri (0-0), în partida disputată la Ajaccio, Amatorii corsicani de la Balagne Ile Rousse au reuşit apoi să se impună cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare. O eliminare la fel de surprinzătoare este şi cea a formaţiei Toulouse, învinsă cu 1-2 pe terenul echipei de liga a 4-a Moulins. Alte rezultate: Lens (L2) - SC Bastia 2-1 (prelungiri) - Concarneau (L4) - Guingamp 2-3 (prelungiri); Olympique Marseille - Nice 4-5;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.