Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Handbalistă de top la Baia Mare

Ziarul de Vrancea
22 ian 2014 503 vizualizări
Handbalista Camilla Herrem, titulară pe postul de extremă stanga în naţionala feminină a Norvegiei, campioană mondială în 2011 şi olimpică în 2012, a semnat un contract pe doi ani cu HCM Baia Mare, valabil din vară, a anunţat, ieri, gruparea vicecampioană a Romaniei, prin managerul financiar Vasile Viman.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a precizat că înţelegerea cu jucătoarea norvegiană a fost stabilită de mai mult timp. "Încă de anul trecut era discutată şi parafată această înţelegere cu Camilla Herrem de a veni în Baia Mare", a declarat Cătălin Cherecheş. Camilla Herrem (27 de ani) are peste 130 de selecţii în echipa naţională a Norvegiei, fiind desemnată la CM din 2009 cea mai valoroasă extremă stanga. Ea joacă din 2006 la Byasen HE. Herrem este totodată dublă campioană europeană în 2008 şi 2010, vicecampioană europeană în 2012 şi medaliată cu bronz la CM din 2009.

Două mandate şi atat

Membrii Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal au decis în unanimitate ca preşedintele LPF să deţină maxim două mandate de cate cinci ani, se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei. " Nu vor putea candida pentru funcţia de preşedinte al LPF persoanele care au avut această calitate timp de două  mandate consecutive sau nu, complete sau incomplete", se arată în comunicatul LPF. Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingandu-l la alegerile din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

Avram vrea să scoată posturile la concurs

Candidatul la preşedinţia Federaţiei Romane de Fotbal, Vasile Avram, a anunţat, ieri, printr-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că în cazul în care va caştiga alegerile din 5 martie va scoate la concurs toate posturile de conducere din cadrul FRF. Din comisia de evaluare vor face parte specialişti în administraţia sportivă, tehnicieni din fotbalul romanesc, dar şi delegaţi din partea UEFA.  Fostul preşedinte al CCA afirmă că nu se va opune înscrierii în concurs şi a persoanelor care ocupă în acest moment funcţiile de conducere din cadrul FRF

Gorovei stă trei luni

Juniorul Răzvan Gorovei, transferat în această iarnă de la CSMS Iaşi la CS Universitatea Craiova, va fi indisponibil cel puţin trei luni de zile, în urma unei fracturi de peroneu, suferită în stagiul de pregătire al echipei de fotbal oltene în Antalya. Tanărul atacant a suferit o accidentare gravă la jocul-şcoală desfăşurat luni după-amiază, ''fractură de peroneu şi trebuie operată. Nu pot da un termen, cat va sta, pentru că există riscul să fie afectate şi ligamentele. După intervenţia chirurgicală se va putea da un verdict, dar minim va sta 3 luni'', după cum a declarat Andrei Tohăneanu, medicul echipei.Lui Gorovei i s-au acordat îngrijiri la o clinică din Antalya, după care el a revenit în ţară, fiind programat pentru o intervenţie chirurgicală la spitalul Regina Maria din Bucureşti.

Herea versus Curtean

Mijlocaşul Ovidiu Herea a marcat un gol în partida amicală pe care echipa sa, FC Sion, a pierdut-o, miercuri, scor 1-2 (1-0), în faţa formaţiei Botev Plovdiv, în cadrul stagiului de pregătire din Cipru. Herea a înscris în minutul 33 şi a ratat un penalti în minutul 61. Bulgarii au marcat prin Vander '88 din penalti şi şunşukov '90. La Botev Plovdiv, mijlocaşul Alexandru Curtean a jucat în prima repriză, iar fundaşul Srdjan Luchin a evoluat în partea a doua.

Negocieri eşuate

Internazionale Milano a anunţat oprirea negocierilor cu Juventus Torino pentru a-l transfera pe mijlocaşul Fredy Guarin la schimb cu atacantul Mirko Vucinic. Inter "a decis să nu continue negocierile cu Juventus, deoarece nu există condiţiile tehnice şi economice pentru a ajunge la un acord", se arată pe site-ul oficial al clubului.Juventus "nu comentează comunicatul Interului", a răspuns clubul torinez şi va "căuta miercuri explicaţiile acestei decizii surprinzătoare". Luni seară, cele două cluburi păreau să fi ajuns la un acord,  columbianul Guarin a efectuat vizita medicală la Torino, iar muntenegreanul Vucinici şi-a luat rămas-bun de la coechipierii săi de la Juve. Însă reacţia suporterilor de la Inter, care s-au opus plecării lui Guarin, a schimbat negocierile.  Guarin, care nu mai vrea să se antreneze cu prima echipă, riscă să fie huiduit de public pentru că a dorit să ajungă la o rivală.  Vucinici (30 de ani) şi-a pierdut locul de titular la Juventus în favorea cuplului Carlos Tevez-Fernando Llorente.

Fotbalişti arestaţi în derbiul uruguayan

Nouă fotbalişti de la echipele uruguayene Nacional şi Penarol au fost reţinuţi, marţi, a doua zi după o bătaie generală la un meci amical între cele două rivale din Montevideo. "Au fost arestaţi şi vor fi audiaţi miercuri", a declarat şeful serviciului de securitate de la Penarol, Washington Vega. Jucătorii implicaţi sunt cinci de la Nacional: Santiago Garcia, Leonardo Burian, Ignacio Gonzalez, Diego Arismendi şi Darwin Torres, şi patru de la Penarol, Fabian Estoyanoff, Carlos Nuñez, Jonathan Sandoval şi Jorge Rodriguez. Bătaia a izbucnit în ultimele minute ale meciului, la scorul de 0-0.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.