Sport

Doi vranceni candidează la preşedinţia Federaţiei Romane de Fotbal

Dan Chiriac
7 ian 2014 762 vizualizări
Alegerile generale vor avea loc pe 5 martie u Răzvan Burleanu şi Vasile Avram sunt cei doi vranceni care încearcă să-i ia locul lui Mircea Sandu u cei doi se vor lupta cu fostul internaţioanl Gheorghe Popescu

Fotbalul din Vrancea este într-o scădere continuă, dar judeţul se poate mandri că va avea doi candidaţi la cea mai înaltă funcţie din sportul rege. Vasile Avram şi Răzvan Burleanu sunt vrancenii care şi-au anunţat deja intenţia de a-i lua locul lui Mircea Sandu, cel care conduce Federaţia Romană de Fotbal de peste 20 de ani. Sandu a anunţat că nu va mai candida la funcţia de preşedinte, astfel încat lupta pentru preşedinţia FRF se anunţă echilibrată. Alegerile generale vor avea loc pe 5 martie, atunci cand vor vota pentru viitorul preşedinte membrii afiliaţi, dar şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal. Au drept de vot toate cluburuile care evoluează în primele trei ligi, dar şi cele de la futsal şi juniori. Printre contracandidaţii celor doi vranceni se vor afla nume cunoscute în fotbalul romanesc, ca Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian sau Ion Andone.

Cine sunt cei doi candidaţi vranceni?

Răzvan Burleanu este preşedintele Federaţiei de Minifotbal din Romania, sport la care echipa naţională a devenit pentru a patra oară campioană Europeană, în urma turneului final disputat în 2013 în Grecia. Răzvan este fiul fostului fotbalist Gică Burleanu, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători care au evoluat la Unirea Focşani. Gică Burleanu a încantat mulţi ani publicul de pe stadionul “Milcovul”, înainte de a se transfera în liga întai, la SC Bacău, acolo unde a cunoscut şi consacrarea. Gică Burleanu a jucat şi antrenat apoi şi la Adjud. Răzvan i-a urmat tatălui său şi a practicat fotbalul pană la varsta de 18 ani, atunci cand a ales să meargă la facultate. După finalizarea studiilor, Răzvan s-a implicat într-un proiect ambiţios, cel al minifotbalului. Chiar dacă federaţia pe care o conduce este contestată de conducătorii fotbalului romanesc, rezultatele obţinute de echipa naţională îi oferă acestuia şanse de a caştiga alegerile de pe 5 martie. Răzvan Burleanu a reuşit să dezvolte în ultimii ani o ramură a fotbalului pe care mulţi o considerau potrivită doar pentru cei care joacă fotbal pe maidan. Înfiinţarea campionatelor în aproape toate judeţele din Romania şi patru titluri europene obţinute de naţională îl recomandă pe tanărul vrancean ca un bun manager.
Plecat de la Rugineşti, Avram vrea şef la FRF

Vasile Avram se bazează în special pe voturile “AJF”-iştilor

Vasile Avram, actualul preşedinte al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, şi-a manifestat intenţia de a ocupa postul lăsat liber de Mircea Sandu. Avram, născut în satul Angheleşti, comuna Rugineşti, Vasile Avram ar putea ocupa o nouă funcţie importantă în fotbalul romanesc după ce a condus Comisia Centrală a Arbitrilor în perioada 2009-2011. Aceasta a preluat funcţia de şef al arbitrilor în 2009, după ce fostul preşedinte, Constantin Gheorghe, a fost arestat pentru luare de mită. Avram a avut şi unele probleme cu legea, fiind reţinut după un scandal în care a fost acuzat că a luat mită de la omul de afaceri Sorin Ţerbea, patronul echipei de futsal City’us Tg. Mureş. Avram a fost însă achitat în acest dosar, închis definitiv după moartea lui Ţerbea într-un accident aviatic. Scăpand de acuzaţii, Avram poate candida la funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Fotbal. Avram a plecat din Vrancea la varsta de 18 ani, pentru a urma cursurile unei facultăţi din capitală. Acesta a rămas în Bucureşti şi a devenit ulterior arbitru de fotbal. Cariera sa a fost urmată şi de cei doi fii ai săi, care au ajuns să conducă meciuri din prima ligă a ţării. Provenind din lumea asociaţiilor judeţene de fotbal, Avram s-ar putea baza la alegerile generale pe voturile celor 41 de foruri care conduc fotbalul în judeţele din ţară. Fost membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal, Avram ar putea atrage şi alte voturi de la cluburuile afiliate.

Cine mai candidează?

Pană în acest moment, pentru funcţia de preşedinte şi-au depus dosarul doar doi candidaţi. Fostul internaţional Gheorghe Popescu este considerat de mulţi ca fiind marele favorit. Acesta este susţinut şi de actualul preşedinte Mircea Sandu. Răzvan Burleanu este al doilea candidat care a trimis actele la FRF. Pe langă Vasile Avram, printre posibilii candidaţi se mai află Gheorghe Chivorchian, fostul preşedinte de la Selena Bacău, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Politehnica Timişoara, fostul internaţional Ioan Andone, dar şi actualul director ethnic al FRF Anghel Iordănescu. Chiar dacă acesta nu şi-a manifestat intenţia clară de a candida pentru postul lui Mircea Sandu, bursa zvonurilor îl dau printre favoriţi la a ocupa acest post, chiar şi înaintea lui Gheorghe Popescu. Iordănescu, unul dintre cei mai mari fotbalişti şi antrenori pe care i-a avut echipa naţională de fotbal a Romaniei, are marele avanataj al susţinerii politice. “Generalul” a fost senator pe colegiul Ilfov, avand pe rand susţinerea PSD şi ulterior UNPR. Este un apropiat al viceprim-ministrului Gabriel Oprea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.