Sport

Deaconu îşi analizează subordonaţii

Ziarul de Vrancea
23 dec 2013 660 vizualizări
Preşedintele CCA şi-a pierdut încrederea în Iulian Dima, l-a mustrat pe Istvan Kovacs şi s-a arătat dezamăgit de Avram, Colţescu şi Crăciunescu junior

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că şi-a pierdut încrederea în arbitrul Iulian Dima, după ce acesta nu a recunoscut că este rudă cu team-managerul echipei Steaua, Marius Ianuli. "În ceea ce îl priveşte pe Dima, dincolo de faptul că el a controlat faza şi nu am înţeles de ce nu a avut curajul necesar să ia decizia corectă (n.r. - nu l-a eliminat pe Mihai Pintilii pentru un fault din spate), problema mea este că eu mi-am pierdut încrederea în el, pentru că am avut un dialog cu el după sesizarea cum că ar fi rudă cu cineva de la Steaua. Am discutat cu el după meci dacă este adevărat, a negat. După ce au apărut articolele de presă, a revenit  şi mi-a spus că străbunicul soţiei cu străbunicul angajatului de la Steaua au fost fraţi. Problema este de neîncredere. Nu cred că este un lucru pe care să nu-l fi ştiut de la început", a spus Deaconu.În aceeaşi conferinţă de presă, Deaconu l-a criticat şi pe arbitrul Istvan Kovacs, care a oficiat la partida Astra - Steaua.  "La acest meci, cred că Istvan trebuia să fie mai diplomat. Asta îi reproşez eu, faptul că nu a ştiut să gestioneze mai bine relaţia cu Laurenţiu Reghecampf în momentul în care l-a trimis în afara terenului de joc. Sper ca Istvan să-şi îmbunătăţească şi această diplomaţie, această înţelegere, odată cu caştigarea experienţei", a spus Deaconu.
Alexandru Deaconu a lăudat faptul că membrii Comisiei de Disciplină a LPF au decis suspendarea pentru două etape a atacantului Pantelis Kapetanos, după ce arbitrul Alexandru Tudor nu a văzut loviturile grecului asupra lui Andrei Mureşan la meciul de miercuri de pe Arena Naţională. Faptul că Liga s-a autosesizat este un lucru foarte bun. Noi nu putem să controlăm toate fazele petrecute pe terenul de joc. Faptul că LPF a luat decizia corectă este de bun augur, pentru că în meciurile următoare se poate întampla ca jucătorii să-i păcălească pe arbitrii", a menţionat Deaconu. Întrebat cine a decis delegările lui Alexandru Tudor şi Istvan Kovacs la cele două partide, Deaconu a răspuns: "CCA s-a ocupat de delegările la meciurile Steaua - Astra şi Astra - Steaua. Marius Avram nu a avut o performanţă foarte bună şi era un conflict de interese, avand în vedere relaţia tatălui Vasile Avram ca fost angajat al clubului Astra. Radu Petrescu a arbitrat pe Steaua la Targu Jiu şi pe Astra cu Viitorul, iar Colţescu nu a avut performanţe. Dumneavoastră pe cine aţi fi delegat? Cristi Balaj are o leziune fibrilară la gamba unui picior, Ovidiu Haţegan are probleme cu o capsulă la un tendon. Ovidiu este deja în Austria la tratament. A fost mai mult o delegare forţată la Targu Jiu cu Petrolul. Dar pentru că nu am avut soluţii, a trebuit să îl trimitem pe el. Robert Dumitru este cu piciorul în ghips de o lună, cu probleme importante la tendonul lui Ahile şi este în recuperare."
De asemenea, Deaconu a precizat că  nu are o clauză de reziliere a contractului său cu FRF, deşi Comitetul Executiv a aprobat suma de 200.000 de euro, el menţionand că nu a semnat-o deoarece îşi doreşte ca banii să fie folosiţi pentru dezvoltarea arbitrajului romanesc. El a nominalizat printre arbitrii care l-au dezamăgit, pe Marius Avram, Sebastian Colţescu, Teodor Crăciunescu şi Adrian Cojocaru.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.