Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Nici generaţia '94 n-a bătut Grecia

Ziarul de Vrancea
17 dec 2013 526 vizualizări
Echipa naţională a anului 1994, pregătită de Anghel Iordănescu , a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul caritabil susţinut în compania unei selecţionate a Greciei, compusă în mare parte din fotbalişti care au caştigat Campionatul European din 2004

Golul Romaniei a fost marcat de Bratu ('88), în timp ce pentru greci a înscris Haristeas ('40) . Meciul s-a disputat luni seară, la Salonic, la iniţiativa fotbalistului grec Theodoras Zagorakis. Din lotul Romaniei au făcut parte foşti jucători precum Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Bogdan Stelea, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Adrian Ilie, Viorel Moldovan, Iosif Rotariu sau Ion Vlădoiu.


Cine ne reprezintă la Soci

Secretarul general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Ioan Dobrescu, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Romania are un singur sportiv calificat în acest moment la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, Zoltan Kelemen, însă delegaţia tricoloră va fi de 22-26 de atleţi. "Avem patinaj artistic, va fi unul singur, Zoltan Kelemen, şi vom mai avea sanie, bob, schi fond şi biatlon. Asta e tot ce avem. Numai că noi, din nefericire, din cauza sistemului de calificare, vom şti rezultatul final în luna ianuarie, după ultimele competiţii. Dar în poziţii de calificare sunt între 22 şi 26 de sportivi, asta va fi delegaţia Romaniei. Alţi sportivi cu şanse de calificare nu mai sunt", a spus Dobrescu. Vicepreşedintele pentru activitatea de bob şi skeleton din cadrul Federaţiei Romane de Bob şi Sanie, Octavian Pungovschi, a precizat, că în acest moment niciun sportiv nu este deja calificat, însă Romania va avea, probabil, cate un reprezentant la skeleton feminin şi masculin şi cate un echipaj de două persoane la bob feminin (Maria Constantin - pilot) şi masculin (Nicolae Istrate - pilot) şi unul de patru persoane, tot cu Nicolae Istrate pilot.

Marica s-a îmbolnăvit

Atacantul Ciprian Marica are gastroenterită şi nu va evolua în meciul pe care Getafe îl va disputa, pe teren propriu, cu echipa de ligă secundă Girona, în manşa secundă a 16-imilor Cupei Spaniei, informează Marca. Ciprian Marica a fost marcatorul golului echipei Getafe în meciul tur, încheiat la egalitate, scor 1-1. Returul este programat în această seară, pe arena Coliseum Alfonso Pérez.

Uhrin va antrena campioana Cehiei

Tehnicianul Dusan Uhrin jr a fost numit, ieri, în funcţia de antrenor principal al echipei Viktoria Plzen, adversara formaţiei Şahtar Doneţk în 16-imile de finală ale Ligii Europa. Uhrin jr, care în Romania a pregătit echipele FC Timişoara şi CFR Cluj, a semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu Viktoria Plzen, înlocuindu-l pe Pavel Vrba, care va prelua naţionala Cehiei de la 1 ianuarie 2014. "Mi s-a oferit acest contract în urmă cu o lună, atunci cand Pavel Vrba a anunţat că va prelua naţionala Cehiei. Ideea de a munci la Viktoria Plzen mi-a suras. Echipa este bine structurată şi se află în formă bună. Pavel Vrba a făcut o muncă foarte bună, iar eu trebuie să continui. Sper să caştigăm titlul şi să jucăm un fotbal plăcut şi ofensiv. Filozofia mea este aceeaşi cu a lui Vrba", a spus Uhrin jr. Dusan Uhrin jr, în varstă de 46 de ani, a pregătit în cariera sa echipele Bohemians Praga, Mlada Boleslav, FC Timişoara, CFR Cluj, AEL Limassol şi Dinamo Tbilisi. Viktoria Plzen, campioana en-titre a Cehiei, ocupă în acest moment locul secund în clasament, la cinci puncte în urma liderului Sparta Praga.

Pluşenko revine la Naţionale

Patinatorul Evgheni Pluşenko, care a declarat forfait pentru Grand Prix-ul de la Moscova, ce a avut loc în noiembrie, din cauza unei accidentări la genunchiul stang, şi-a anunţat participarea la Campionatele Naţionale ale Rusiei, care se vor desfăşura la finalul acestei luni la Soci. Numele lui Pluşenko, 31 de ani, triplu campion mondial şi campion olimpic în 2006, la Torino, figurează pe lista oficială de participanţi la competiţia de patinaj artistic din 24-27 decembrie, programată în staţiunea rusă care anul viitor va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă. Sportivul s-a accidentat la genunchi în luna noiembrie, în timpul unui concurs de la Riga, în care realizase cea mai bună performanţă personală în programul liber (180,91 de puncte). El a dat asigurări că ratarea participării la competiţia de la Moscova nu îi afectează pregătirile pentru Jocurile Olimpice, programate între 7 şi 23 februarie.

Maradona votează cu Ronaldo

Fostul fotbalist argentinian Diego Maradona a declarat că atacantul portughez al formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, ar trebui să caştige Balonul de Aur, în dauna lui Lionel Messi, de la FC Barcelona. "Messi a fost accidentat mult în acest an, Cristiano Ronaldo ar trebui să caştige Balonul de Aur", a declarat Maradona. Atacantul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) se află între cei trei finalişti pentru caştigarea Balonului de Aur 2013, alături de argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi de francezul Franck Ribéry (Bayern). Laureatul va fi anunţat în 13 ianuarie 2014, într-o ceremonie ce va avea loc la Zürich.

Kliciko dă boxul pe politică

Pugilistul Vitali Kliciko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, a anunţat că renunţă la titlul mondial la categoria grea, versiunea WBC, pentru a se consacra vieţii politice din ţara sa.  Kliciko, care trebuia să-şi pună în joc titlul la categoria grea, a primit din partea WBC statutul de "campion emerit".  Vitali Kliciko are în palmares 45 de victorii, din care 41 înainte de limită, şi două înfrangeri. În varstă de 42 de ani, Kliciko deţine titlul WBC la categoria grea din octombrie 2008. Ultimul său meci datează din septembrie 2012, la Moscova, cand l-a învins pe germanul Manuel Charr prin KO în repriza a patra. "Comitetul de conducere al WBC şi preşedintele Jose Sulaiman îl sprijină pe Vitali Kliciko în activităţile politice din ţara sa natală şi înţeleg că nu-şi poate apăra titlul în viitorul apropiat. Statutul de campion emerit îi permită să decidă mai tarziu dacă vrea să se retragă sau să lupte din nou pentru titlul WBC", se arată într-un comunicat publicat de site-ul WBC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.