Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Turneu WTA la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
15 dec 2013 540 vizualizări
Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) a fost suplimentat de Guvern cu 1,1 milioane lei, pentru plata taxei către "Women's Tennis Association" în vederea organizării în Romania, anul viitor, a unui turneu internaţional feminin de tenis

Banii au fost alocaţi de Guvern din Fondul de rezervă, conform unei hotărari aprobate în şedinţa de miercuri a Executivului. Prosport a anunţat recent că turneul WTA care pană acum se desfăşura la Budapesta va fi înlocuit în calendar de o competiţie găzduită în Bucureşti, lucrurile fiind stabilite, conform unor surse din cadrul Federaţiei Romane de Tenis, în proporţie de 99%, iar federaţia mizand în acest sens pe ajutor guvernamental. Potrivit sursei, printre cei care au făcut lobby pentru luarea acestei decizii inedite s-a aflat şi campioana en-titre de la Budapesta Simona Halep, care a participat la o discuţie în acest sens la Guvern, turneul urmand să aibă loc în perioada 8-14 iulie, imediat după încheierea unuia dintre cele mai prestigioase turnee de Grand Slam, respectiv Wimbledon.

Ioniţă semnează cu Astra

Preşedintele clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat că fotbalistul Alexandru Ioniţă II este acum jucătorul liderului din Liga I şi că documentele sunt semnate, urmand să fie înregistrate luni la LPF. "Ioniţă este jucătorul Astrei. Suntem dispuşi să-l mai lăsăm pană în vară la Rapid dacă giuleştenii mai au nevoie de el în lupta pentru promovare. Documentele sunt semnate şi le vom înregistra maine la Ligă." a spus Ioan Niculae, ieri, la Dolce Sport. Joi, antrenorul formaţiei Rapid, Viorel Moldovan, a declarat că nu crede că vanzarea fotbalistului Alexandru Ioniţă II este o soluţie pentru gruparea giuleşteană şi că renunţarea la jucătorii tineri este o mare greşeală în acest moment. Conform presei sportive, Alexandru Ioniţă II a primit oferte de la cluburile Astra Giurgiu şi Petrolul Ploieşti.


Lupii răman pe locul III

Formaţia italiană Calvisano a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 10-25, de Newcastle (Anglia), într-un meci din etapa a patra a grupei 3 din Amlin Challenge Cup, din care face parte şi echipa Lupii Bucureşti. Tot în etapa a patra, Lupii Bucureşti a fost învinsă, joi, în deplasare, scor 9-20, de francezii de la Brive. În clasament conduc Brive şi Newcastle, cu cate 14 puncte, urmate de Lupii Bucureşti - 6 puncte şi Calvisano - 2 puncte. În etapa următoare, echipa Lupii Bucureşti va întalni, la 10 ianuarie, în deplasare, echipa Calvisano, iar Newcastle va juca, în 11 ianuarie, cu Brive.

Portar stalcit în bătaie

Portarul juniorilor echipei Steaua Bucureşti, Alexandru Ungureanu, a avut o altercaţie cu un coleg de liceu, în urma căreia a ajuns la spital cu fractură de piramidă nazală şi traumatisme la nivelul capului. Poliţiştii Capitalei au fost sesizaţi prin 112, vineri, în jurul orei 16.30, privind o dispută între doi elevi pe o stradă din Sectorul 6, potrivit unor surse din Poliţie. Ungureanu şi un coleg din Liceul "Mircea Eliade" ar fi avut o dispută care a degenerat, la ieşirea de la ore, în apropierea şcolii.  Alexandru Ungureanu a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov şi transportat la Spitalul Universitar, avand fractură de piramidă nazală şi traumatisme la nivelul capului şi feţei. El era conştient şi stabil cand a fost preluat de ambulanţă. Poliţiştii au vorbit cu agresorul şi cu alţi colegi ai lui Ungureanu, martori la incident, care au spus că acesta a căzut cu faţa într-un gard. Tatăl lui Alexandru Ungureanu a vorbit de asemenea cu anchetatorii, dar nu a depus deocamdată plangere, aşteptand eliberarea certificatului medico-legal.

Del Potro, mai tare ca Messi

Jucătorul de tenis Juan Martin del Potro a caştigat titlul de sportivul argentinian al anului 2013, întrecandu-l pe fotbalistul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, cvadruplu caştigător al Balonului de Aur. "Sunt foarte fericit pentru acest premiu. Am avut un an minunat, mai bun decat speram", a scris Del Potro pe Facebook. În 2013, Del Potro a caştigat patru turnee ATP şi a fost finalist la Masters 1000, la Indian Wells şi Shanghai. Messi a caştigat campionatul Spaniei cu FC Barcelona în sezonul trecut.
Anonimul campionat mondial
Echipa marocană Raja Casablanca s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial al cluburilor, după ce a învins, sambătă, la Agadîr, cu scorul de 2-1 după prelungiri, formaţia mexicană Monterrey. Golurile învingătorilor au fost marcate de Chtibi ('24) şi Guehi ('95), în timp ce pentru învinşi a înscris Basanta, în minutul 53. În semifinalele competiţiei, Raja Casablanca va întalni, miercuri, la Marrakech, echipa braziliană Atletico Mineiro. în cealaltă semifinală se vor întalni, marţi, la Agadîr, formaţia chineză Guangzhou Evergrande şi echipa germană Bayern München. Partida pentru locul cinci, dintre formaţia egipteană Al Ahly şi echipa mexicană Monterrey, va avea loc miercuri, la Marrakech.

Fonduri speciale la CIO

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat, sambătă, crearea a două fonduri de cate 10 milioane de dolari, unul pentru susţinerea luptei antidoping şi celălalt pentru lupta împotriva manipulării competiţiilor. "Comitetul Executiv al CIO a decis să creeze un fond de 10 milioane de dolari pentru susţinerea noilor cercetări, mai exact a celor consacrate noilor metode de detectare a substanţelor sau metodelor interzise", a explicat Bach. Dacă actualele teste antidoping se bazează pe eşantioane de sange sau de urină, ideea este să se vadă dacă alte elemente, cum ar fi părul sau celulele, pot oferi mijloace fiabile pentru descoperirea substanţelor dopante în organism. CIO a invitat guvernele ţărilor ce au foruri afiliate Agenţiei Mondiale Antidoping să se implice cu aceeaşi sumă în acest fond. Thomas Bach a precizat că CIO a mai înfiinţat un fond, tot de 10 milioane de dolari, "pentru protejarea sportivilor corecţi de orice formă de manipulare sau corupţie".

Placente a ieşit din puşcărie

Fostul internaţional argentinian Diego Placente a fost pus în libertate, vineri, după 28 de zile de detenţie provizorie pentru un caz de presupusă evaziune fiscală, a anunţat, sambătă, un purtător de cuvant al Parchetului din Köln.  "Bineînţeles că am suferit, mai ales la început. A fost foarte greu pentru soţia mea şi copiii mei. Şi fără să ştiu cat urma să răman în detenţie", a declarat Placente pentru cotidianul Bild.Potrivit procurorilor, o decizie definitivă urmează să fie anunţată, însă probabil nu va exista un proces. Diego Placente a fost arestat la 15 noiembrie, pe aeroportul din Frankfurt, la sosirea în Germania pentru un meci al "legendelor". Faptele ce i se reproşează argentinianului datează din perioada în care Placente juca la Bayer Leverkusen (2001-2005).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.