Sport

Maine incepe memorialul de box Costache Hogas

Alex Smeu
8 dec 2006 2292 vizualizări
Directorul clubului Petrea Vilcu impreuna cu prefectul Ion Oprea si directorul DS Vrancea au discutat ieri despre organizarea memorialului de box "Costache Hogas". Totodata joi, 14 decembrie vor fi premiati cei mai buni sportivi ai judetului Vrancea

Avind in vedere ca astazi va debuta a 8-a editie a memorialului de box "prof. Costache Hogas", organizatorii acestui eveniment au sustinut in fata reprezentatilor mass-media o conferinta de presa. La aceasta intilnire au participat directorul Clubului Sportiv Unirea Petrea Vilcu, prefectul Ion Oprea si directorul Directiei pentru Sport a Judetului Vrancea, Petre Plopeanu. Cei trei oficiali au discutat despre turneul de box de la Focsani, dar si despre Gala Sportului Vrincean, care va avea loc saptamina viitoare, in premiera, la cinematograful Balada din Focsani. La aceasta competitie vor participa pugilisti la toate

categoriile de virsta si greutate din judetele Galati, Braila, Suceava, Bacau, Roman, Buzau, Tulcea, Mangalia si Dinamo Bucuresti. "Dupa cum stiti in orasul nostru vor sosi mai multi campioni iar publicul focsanean va asista la o serie de meciuri tari. Vreau sa mentionez ca aceasta gala nu ar fi fost posibila fara sprijinul Directei pentru Sport a Judetului Vrancea si Prefecturii Vrancea", a spus Petrea Vilcu.


"Boxul este o arta"


Un fost practicant al boxului de performanta, prefectul Ion Oprea a tinut sa precizeze ca sportul vrincean a avut si are numeroase rezultate deosebite. "Din toate ramurile sportive ale orasului nu putea lipsi boxul pentru ca Vrancea a avut mereu pugilisti buni ca Gelu Vilcu si Ion Cernat care au avut un cuvint greu de spus in lumea boxului, insa anul acesta au venit din urma alti sportivi de valoare precum fratii Stingaciu si Gheba. Chiar daca acest sport este unul dur, el arata si te invata cum sa te aperi si cum sa eschivezi, plus de asta te educa cum sa fie un barbat in adevaratul sens al cuvintului. Vreau sa afirm ca prin acest memorial care va incepe astazi, sportul vrincean intra in circuitul sportului la nivel national. La Focsani vor sosi o serie de luptatori extrem de valorosi si sper ca publicul spectator sa aprecieze boxul ca pe o arta si miscarea sportiva in general. In general elevii ar trebui sa sa indrepte catre o ramura sportiva nu spre mediul toxic", a declarat prefectul Ion Oprea.


An plin de rezultate


Directorul Directiei pentru Sport a Judetului Vrancea a amintit ca anul 2006 a fost unul rodnic din punct de vedere al rezultatelor obtinute atit pe plan intern, cit si international. "A fost un an deoseit prin rezultatele

pe care sportivii vrinceni le-au obtinut. In anul acesta au luat nastere mai multe structuri private si totodata au fost infiintate asociatii sportive pentru baschet, rugby si sah", a zis Petre Plopeanu. De asemenea, oficialul a tinut sa precizeze ca din partea Prefecturii au fost alocate 100 de milioane de lei vechi in vederea organizarii Galii Sportului Vrincean, dintre care 70 de milioane vor fi acordati ca premii sportivilor, iar 30 de milioane pentru achizitionarea cupelor si diplomelor. "Este o premiera faptul ca gala de anul acesta va avea loc la cinematograful Balada, iar aceasta editie va fi una deosebita pentru ca va fi mai mult decit o premiere a celor mai buni sportivi pentru ca am pregatit mai multe surprize publicului prezent", a completat Plopeanu. In alta ordine de idei, prefectul Ion Oprea a reamintit ca judetul Vrancea este printre singurele judete din tara care au infiintat un Centru de Excelenta de rugby, iar restul asociatiilor sint centre de elita ale sportului de performanta.


Invitati de renume


Odata cu organizarea memorialului de box, ajuns la editia a 8-a a fostului profesor care a decedat in anul 1992, Costache Hogas, un mare iubitor al boxului si care a format o serie de campioni pe plan national, la Focsani vor sosi o serie de antrenori cu renume in lumea boxului. Astazi, la ora 8.00 dimineata, la Sala Polivalenta va avea loc cintarul oficial, la care vor participa actualii tehnicieni ai clubului Dinamo Bucuresti, fratii Dorel si Viorel Simion, dar si oficialul Federatiei Romane de Box, Relu Auras. "La aceasta gala vor lua parte si oameni din lumea afacerilor, persoane care au fost mereu alaturi de sportul vrincean. Este posibil ca anul viitor, cu sprijinul domnuluiprefect Ion Oprea, orasul nostru sa gazduiasca o finala de Campionat

National", a declarat directorul CS Unirea Focsani, Petrea Vilcu. Avindin vedere ca in tinerete prefectul a practicat box de performanta, Ion Oprea a spus in gluma ca la editia de anul viitor a memorialului, organizatorii sa faca un campionat de "Old-Boys".


CASETA


Astazi, de la ora 18.00, la Sala Polivalenta din Focsani va avea loc prima gala din cadrul memorialului de box "prof. Costache Hogas". Sportivii de la Clubul Sportiv Unirea Focsani care se vor lupta la acest turneu sint urmatorii:

u copii: Alin Giurgea, Alexandru Rusu, Ionut Panti, Georgian Feraru,

Rotaru Remus

u cadeti: Catalin Paraschiveanu, Vasile Stingaciu

u juniori: Razvan Grosu si Caludiu Radu

u seniori: Marian Stingaciu, Florin Ilie, Iorgovan Cioclu si Anghel Roco.

Toti sportivii sint antrenati de antrenorul-coordonator Victor Lupu,

antrenorul Mihai Ichim si secundul Nicolae Scutaru


CASETA


Directia pentru Sport a Judetului Vrancea a tinut sa faca oficila lista cu sportivii care vor fi premiati la Gala Sortului Vrincea. Acestia vor fi recompensati pentru rezultatele deosebite obtinute in cursul acestui an. Cotidianul nostru va prezinta in editia de zi primii trei clasati de la fiecare ramura sportiva, dar si antrenorul anului pe fiecare sectie in parte.


Atletism

1. Alin Ciubotaru - (component al lotului national si numeroase locuri 1 obtinute la proba de mars atit cu echipa de la Scoala nr. 3 Adjud, cit si la individual)

2. Alina Popescu - CS Unirea Focsani (componenta lotului national si mai multe rezultate obtinute la triplusalt la competitii interne si internationale)

3. Georgiana Grigorica - LPS Focsani (componenta a lotului national) Antrenorii anului: Gheorghe Alexandrescu si Camelia Ciortan


Arte martiale


1. Daniel Fusaru - CS Unirea Focsani (locul 1 la Campionatele Nationale, locul 1 la CM cu echipa, locul 2 la CM la individual, locul 2 la CE la individual, locul 1 la CE cu echipa si locul 1 la CE)

2. Doinita Padurice - SLD Focsani (locul 1 la Campionatul National si locul 2 la Campionatul Mondial)

3. Robert Giurgea (locul 3 la CN, locul 3 la CM, doua locuri 2 la CE) Antrenorul anului: Aurel Giurgea


Baschet


1. Madalin Dinca (component al lotului national sub 16 ani si participant la Campionatele Europene si Balcanice)

2. Alexandru Epure (component al lotului national sub 16 ani si participant la Campionatele Europene si Balcanice)

3. Catalin Petrisor (component al lotului national si participant la Campionatele Europene si cel mai bun marcator al lotului Romaniei) Antrenorul anului: Mircea Petrisor


Box


1. Florin Ilie (locul 3 la Campionatul National de seniori)

2. Silviu Gheba (locul 3 la Campionatul National de cadeti)

3. Vasile Stingaciu (sportiv de perspectiva)

Antrenorul anului: Victor Lupu


Fotbal - Liga a 3-a


1. Octavian Bucataru

2. Cristi Gurguiatu

3. Sorin Popa

Antrenorii anului: Aurel Pastia si Marian Brutaru


Futsal - Liga I


1. Florin Sararu

2. Daniel Vezeteu

3. Valentin Toader

Antrenorii anului: Petrache Gurguiatu, Dan Dumitru


Gimnastica


1. Florina Dumitru (trei medalii de argint la Campionatul National a Clubului Sportiv Scolar)

2. Georgiana Vilcu (o medalie de argint la finala Campionatul de Gimnastica, locul 8 la CN individual)

3. Claudia Raea (medalie de argint la finala CN de gimnastica a CSS) Antrenorul anului: Daniela Trandafir


Handbal


1. Viorel Ciubotaru - HC Focsani (locul 3 la Campionatul National - Divizia A)

2. Nelu Gigi - HC Focsani (locul 3 la Campionatul National - Divizia A)

3. Catalin Badiu - Scoala nr. 3 Adjud (medaliat cu argint la finala Campionatului National de juniori III)

Antrenorul anului: Lucian Tucan


Judo


1. Georgiana Dorofte - LPS Focsani (componenta a lotului national, locul 1 la Campionatul National de juniori I, locul 3 pe echipe la CN de tineret)

2. Roxana Tinica - LPS Focsani (locul 2 la Campionatul National de seniori, locul 1 la CN de juniori I si locul 3 la CN de juniori I pe echipe, locul 3 la CN de tineret pe echipe)

3. Andreea Dumitriuc - Scoala nr. 3 Adjud (locul 3 la CN de tineret, locul 3 la CN de juniori I si locul 3 la CN de tineret pe echipe) Antrenorul anului: Stanica Grosu


Tenis


1. Lucian Gheorghe (locul 2 pe echipe la Campionatul National de juniori III)

2. Cristian Iacob (locul 2 pe echipe la CN de juniori III)

3. Teodor Apostu (locul 2 pe echipe la CN de juniori III)

Antrenorul anului: George Bucuroiu


Rugby


1. Danut Prescura (medaliat cu bronz in Divizia Nationala)

2. Adrian Dima (campion european si medaliat cu bronz in DN)

3. Ionut Zaharia (campion european si medaliat cu bronz in DN)

Antrenorul anului: Viorel Ion


Tir


1. Alin Moldoveanu (vicecampion mondial, multiplu campion national, component al lotului olimpic cu barem pentru Olimpiada de la Beijing din 2008)

2. Andrei Petrea (locul 1 la CN de juniori pe echipe, locul 1 la CN de seniori pe echipe, locul 2 la CN de juniori I si locul 3 la CN de seniori)

3. Sorin Radulescu (locul 1 la CN de juniori I si locul 3 la CN de juniori I pe echipe, locul 1 la CN de seniori pe echipe)

Antrenorul anului: Adrian Alaci


Sah


1. Andrei Arghirescu (component al lotului national, locul 1 la concursul Open International si locul 4 la CN de juniori)

2. Elena Toma (locul 1 la circuitul Carpati - Marea Neagra)

3. Bianca Banciu (sahist de perspectiva)

Antrenorul anului: Mihai Strimbu


Volei


1. Alexandra Stoica (componenta a lotului national de cadete si junioare I, locul 3 la Campionatul Balcanic cu echipa Romaniei)

2. Romina Coman

3. Adina Sava

Antrenorul anului: Marian Radulescu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.