Sport

Schimbare în continuitate la FR Baschet

Ziarul de Vrancea
2 dec 2013 876 vizualizări
Actualul manager federal, Horia Păun, a fost ales preşedinte în locul lui Carmen Tocală * Virgil Stănescu şi Alina Moanţă vor fi vicepreşedinţi * fostul preşedinte a predat mandatul şi a părăsit sala în lacrimi

Horia Păun a fost ales, ieri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Romane de Baschet, pentru un mandat de patru ani, el învingandu-i în primul tur de scrutin pe contracandidaţii săi Anton Netolitzchi şi Petre Brănişteanu. Păun a obţinut 176 de voturi, Neolitzchi 16 şi Brănişteanu 9. Un vot a fost anulat. Horia Păun a fost pană în prezent manager al FR Baschet. "Este o victorie a baschetului, un vis împlinit. Sunt convins că vom continua proiectele foarte bune implementate în ultimii ani de Federaţia Romană de Baschet sub conducerea doamnei Carmen Tocală. Consider şi cred că am caştigat pentru că am avut un program mai coerent şi mai pe înţelesul structurilor afiliate. Cred că s-a votat şi pentru continuitate", a spus Păun, care a precizat că îşi doreşte ca Dan Berceanu să continue să fie secretarul general al federaţiei.
Pană ieri, funcţia de preşedinte al FR Baschet a fost ocupată de Carmen Tocală (2005-2013). în 2012, după ce a fost numită preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret, Tocală s-a autosuspendat de la conducerea FR Baschet. Ea a devenit ulterior secretar de stat în MTS.
Vicepreşedinţi au fost aleşi Virgil Stănescu ( preşedintele clubului de baschet CSM Steaua Bucureşti şi antrenorul federal Alina Moanţă. Aceasta a fost aleasă încă  din primul tur, cu 153 de voturi. În turul doi, Virgil Stănescu a obţinut 91 de voturi şi l-a întrecut pe Mircea Cristescu, votat de doar 88 de membri. "Alegerea mea înseamnă mult, pentru că înseamnă încrederea acordată de oamenii din baschet, iar asta mă onorează şi mă obligă să dau randament. Mi-am propus să candidez pentru postul de vicepreşedinte pentru a pune umărul la dezvoltarea baschetului romanesc. O să termin sezonul ăsta ca jucător şi antrenor la Steaua, unde am un proiect de suflet pe care îl voi duce la capăt", a declarat Virgil Stănescu, după ce a fost ales vicepreşedinte al FR de Baschet.
Cat despre fostul preşedinte, Carmen Tocală, a părăsit în lacrimi Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Romane de Baschet, după ce şi-a predat mandatul de preşedinte al forului. "Îi rog pe cei tineri să aibă răbdare pentru că rezultatele nu vor veni imediat. Sunteţi federaţia cu cele mai multe competiţii şi vă rog să o păstraţi aşa", a spus Tocală, căreia i s-a propus să devină preşedinte de onoare al Federaţiei Romane de Bschet, lucru primit cu aplauze de delegaţii prezenţi în sală.  "M-am emoţionat pentru că baschetul este familia mea. De cand mă ştiu asta am făcut. Am trecut prin toate etapele şi mi se pare că îmi pierd trecutul. Mi-a fost greu, dar nu era fair să rămanem în această situaţie, cu mine suspendată", a declarat Tocală la ieşirea din Adunarea Generală. Carmen Tocală a precizat că le-a cerut celor tineri să aibă răbdare deoarece a văzut cum se lucrează în multe cluburi. "Au grupe de ocpii şi competiţii de la 8 ani pană la 14 ani, cu cate 99 de echipe înscrise, iar la 18 ani ar trebui să ajungă măcar jumătate dintre ele. Dar cand la tineret ajung doar 18 echipe înseamnă că nu mai au răbdare să lucreze cu copiii", a afirmat ea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.