Social

Turul Vrancei - Comisii la Consiliul Local Focşani

Ziarul de Vrancea
28 oct 2013 998 vizualizări
Săptămana începe în forţă la Consiliul Local Focşani, acolo unde aleşii au treabă şi înainte de şedinţa ordinară a lunii de joi. Ieri, de la ora 16.00, Comisia de urbanism a avut şedinţă pe teren, urmand ca aceasta să continue şi astăzi, de la aceeaşi oră.

Miercuri, de la ora 16.00, aleşii de la Comisiile de buget şi drepturile omului intră şi ei în şedinţă, înainte de discuţiile şi votul în plen de joi. Pe ordinea de zi a întalnirii din octombrie sunt nu mai puţin de 41 de proiecte de hotărare. (I. C.)

A doua amanare în dosarul de corupţie a lui Trăşculescu

Judecătorii Tribunalului Bucureşti a decis o nouă amanare în dosarul în care cap de afiş este fostul deputat PDL, Alin Trăşculescu. Pronunţarea, care a fost iniţial amanată pentru ziua de ieri, a suferit o nouă amanare, cu încă o săptămană, aşa cum au informat reprezentanţii Biroului de Presă al instanţei. Dosarul a ajuns pe rolul acestei instanţe pe 4 aprilie 2013, după ce procurorii DNA au finalizat urmărirea penală în cauză. Trăşculescu a fost trimis în judecată în acest dosar alături de Marian Valeriu Calotă, Marian Varvariche, Adrian- Cristian Ene şi Dorian Geolfan pentru fapte asociate infracţiunilor de corupţie. Denunţătorul din dosar, omul de afaceri Mircea Vintilescu, a reclamat procurorilor că a fost obligat să plătească diverse “comisioane”, care au însumat în primă fază suma de 150.000 euro, pentru ca deputatul să-i facă rost de lucrări pe bani publici derulate de ministerul condus pe atunci de Elena Undrea. Soluţia în acest dosar ar urma să fie pronunţată pe 4 noiembrie. (G. S.)

Punct final în proiectul  „Joburi pentru deţinuţi”

Oficialii Penitenciarului Focşani, reţelele locale de colaborare şi agenţii economici din judeţ sunt invitaţi joi să participe la ultima acţiune realizată în proiectul ce a avut drept scop integrarea deţinuţilor pe piaţa muncii. Fundaţia Şcoala Romană de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie Filiala Vrancea organizează astfel conferinţa de finalizare a proiectului de "Formare, Consiliere, Ocupare - Model Interregional de Reintegrare a Persoanelor Private de Libertate". Evenimentul va avea loc la sediul Fundaţiei Şcoala Romană de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie Filiala Vrancea din Focşani. Obiectivul proiectului a fost creşterea gradului de incluziune profesională, socială a persoanelor private de Iibertate, prin facilitarea accesului la programe de formare şi consiliere pe perioada pedepsei. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.