Social

Bolnavii care au nevoie de scintigrafie, trimişi la Braşov şi Bucureşti

Raluca Manolache
1 oct 2013 3864 vizualizări
Vrancenii pot beneficia de această investigaţie, decontată de CAS Vrancea, la cei patru furnizori cu care instituţia se află în contract u “banca sanitară” a decontat în acest an suma de 5.600 lei

Investigaţii făcute în alte judeţe, decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Bolnavii care au nevoie de scintigrafie trebuie să meargă pană la Bucureşti sau la Braşov, aceasta pentru că în Vrancea nu sunt furnizori care să fi intrat în contract cu CAS Vrancea pentru furnizarea unui asemenea serviciu, o metodă de examinare complexă. Asiguraţii care au nevoie de această investigaţie, care oferă informaţii ce nu pot fi furnizate de alte tehnici imagistice, precum ecografia, rezonanţa magnetică sau tomografia computerizată, trebuie să meargă la Bucureşti sau Braşov pentru că aici se află unităţile cu care CAS  a intrat în contract, astfel încat aceste servicii să poată fi decontate. De la începutul anului şi pană în luna august, 19 persoane au beneficiat de aceste investigaţii, “banca sanitară” decontand furnizorilor suma de 5.600 lei. “Serviciile medicale de înaltă performanţă (CT, RMN, scintigrafie, angiografie) se decontează numai pe bază de recomandare medicală asiguraţilor în urgenţe medico-chirurgicale majore nominalizate în anexa nr. 16 la Ordinul M.S./ C.N.A.S. nr. 423/ 191/ 2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2013 a Contractului–cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 - 2014 sau în situaţia unor afecţiuni în care au fost epuizate toate celelalte posibilităţi de explorare. Investigaţiile menţionate mai sus se efectuează pe baza biletelor de trimitere pentru investigaţii medicale paraclinice”, spune Iustina Papuc, purtătorul de cuvant al CAS Vrancea. Scintigrafia este o metodă de examinare prin care se obţine imaginea funcţională a unui organ, imagine care îi permite medicului să poată pună un diagnostic cat mai corect şi să stabilească tratamentul. Acest examen se face după injectarea unei mici cantităţi de  substanţă radioactivă care permite  vizualizarea şi obţinerea imaginilor organelor ce trebuie analizate. Lista furnizorilor de servicii medicale paraclinice care efectuează scintigrafii o puteţi accesa pe site-ul C.A.S. Vrancea – www.casvn.ro, rubrica Furnizori în contract 2013 – Paraclinice, precum şi datele acestora de contact. În contract se află: SC. Mate-Fin Medical SRL – Bucureşti, SC Euromedic SRL -  Bucureşti, SC Hiperdia SRL Braşov şi SC Onco Card SRL  - Braşov. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.