Social

Turul Vrancei: Candidat surpriză la şefia CNSLR Frăţia

Ziarul de Vrancea
2 iul 2013 319 vizualizări
Liderul Sanitas Vrancea s-a înscris în cursa pentru şefia CNSLR Frăţia. Claudiu Grosu vrea să preia filiala vranceană a acestei confederaţii sindicale, convins că poate face mai mult decat actualul lider.

Nemulţumit de apariţia noului contracandidat, după ce ani la rand a fost sigur pe funcţie, Paraschiv Prodan a cerut amanarea alegerilor. Acestea, care trebuia să se desfăşoare în urmă cu mai bine de o lună, au fost reprogramate pentru sfarşitul acestei săptămani. Dacă nu va interveni o nouă amanare….(Z.V.)


Şedinţă de îndată pentru rectificare bugetară la Focşani

Aleşii locali ai municipiului Focşani sunt convocaţi astăzi în şedinţă deîndată la sediul Primăriei, pentru ora 11,00. Consilierii nu au primit mapa de şedinţă, dar se pare că este vorba despre o rectificare bugetară pentru în împrumut realizat de municipalitate în anul 2009. Şedinţa este publică, la aceasta putand participa orice locuitor al oraşului. (M. V.)


Ceremonie la statuia lui Ştefan cel Mare

La statuia lui Ştefan cel Mare din municipiul Focşani, situată lângă Muzeul de Istorie, a avut loc aseară o manifestare comemorativă dedicată împlinirii a 580 de ani de la naşterea Marelui Voievod. La eveniment au fost invitaţi să susţină recitaluri Ansambul Folcloric „Ţara Vrancei” şi Corul Pastorala, precum şi  actorii Teatrului Municipal. Domn al Moldovei între 1457-1504, Ştefan cel Mare a reuşit să creeze o conştiinţă naţională. Domnitorul este legat de Vrancea prin cunoscuta legendă a Babei Vrancioaia. Întâlnirea legendaryă dintre Tudora Vrâncioaia şi domnitor, în Dumbrava Bârseştilor, este una din cele mai frumoase poveşti ale acestui spaţiu istoric. (Z.V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.