Social

Managerii de spitale cu datorii riscă să fie demişi

Raluca Manolache
30 iun 2013 979 vizualizări
Dacă în trei luni strang datorii, aceştia vor fi demişi de Ministerul Sănătăţii

Managerii de spitale care reuşesc să strangă datorii către furnizorii cu care sunt în contract riscă să îşi piardă posturile. Ministerul Sănătăţii îşi doreşte să modifice legislaţia pentru ca managerii de spitale să poată fi demişi în această situaţie. A fost întocmit un proiect de ordin cu privire la modificarea literei n) de la art. 22 din Anexa la Ordinul ministrului sănătăţii nr. 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului public. În acest moment, legislaţia prevede că demiterea se poate face „în cazul existenţei plăţilor restante, a căror vechime este mai mare de 2 ani, în condiţiile în care se constată nerespectarea achitării obligaţiilor către furnizori prin încălcarea legislaţiei în vigoare privind înregistrarea cronologică şi sistematică în contabilitatea instituţiei a acestor datorii corelată cu respectarea termenelor contractuale”. Modificarea adusă prin acest proiect arată că demiterea se va face „în cazul existenţei pe o perioadă de 3 luni consecutiv a plăţilor restante a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, conform prevederilor contractuale sau legale”. De menţionat este faptul că spitalele din Vrancea au primit în luna mai bani pentru a achita o parte din datoriile acumulate. Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani  a primit 4,9 milioane lei, Spitalul din Adjud a primit 2,1 milioane lei, Spitalul din Vidra a primit 143.000 lei şi Spitalul din Panciu a primit 24.000 lei. Aşa că, cel puţin deocamdată, managerii nu-şi fac griji cu privire la demitere, mai ales că unii se bucură de sprijin politic solid din partea coaliţiei de guvernămant. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cea mai simpla problema, acum 3951 zile, 15 ore, 52 minute, 44 secunde
Poate din aceste considerente managerii nu mai fac nicio cheltuiala,iar bolnavii trebuie sa-si cumpere totul,inclusiv seringi,branula,perfuzoare.Pana-ntr-o zi...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.