Social

Un strop de viaţă! Juniorii liberali au donat sange pentru o colegă bolnavă de lupus

Ziarul de Vrancea
18 apr 2013 1338 vizualizări
Persoanele care doresc să vină în sprijinul Andreei Crivăţ sunt aşteptate să doneze alături de tinerii liberali u cei interesaţi pot face donaţii în contul deschis la BCR RO37RNCB0436088238400001

Un strop de sange, un strop de viaţă! Tinerii liberali vor să fie alături de o colegă diagnosticată cu lupus şi au mers ieri de la primele ore ale dimineţii la Centrul deTransfuzii Sanguină (CTS) pentru a dona sange. Filiala Vrancea a Tineretului Naţional Liberal, şi-a propus şi astăzi, să continuie acţiunea caritabilă de donare de sânge astfel încat Andreea Crivăţ să primească ajutorul de care are nevoie. Bonurile valorice pe care aceştia le primesc vor fi donate către tanăra de 23 ani. Printre cei ce au donat s-a numărat şi Tudorel Trofin, viceprimarul oraşului Focşani. „Împreună cu colegii de la organizaţia de tineret am venit să facem un gest în primul rand pentru colega noastră Andreea Crivăţ, o colegă care suferă de lupus. Ne dorim ca bonurile valorice pe care primim să le transformăm în bani şi să o ajutăm pentru a achiziţiona medicamentele de care are nevoie. Vrem să facem un gest şi pentru cei care au nevoie de acest sange pe care îl vom dona şi sperăm să mai impulsionăm şi alţi cetăţeni ai municipiului Focşani să facă acelaşi lucru ca şi noi”, a spus Tudorel Trofin. Dr. Mioara Hanţă, directorul CTS Vrancea, a menţionat că „sunt împresionată de gestul pe care îl fac tinerii liberali. Astfel de acţiuni ar trebui să fie cat mai dese. Aş vrea să ne gandim la toţi bolnavii care au nevoie de sange”.
„Între porţile iadului şi ale raiului, dincolo de cuvinte”
Andreea Crivăţ a transmis şi un mesaj celor ce îşi doresc să o ajute să treacă peste aceste momente grele şi încearcă să le arate tuturor cat de importantă este viaţa. „Dintre toate lucrurile din lume, cel mai frumos este să te bucuri de viaţa ta, de tine, de cei din jur şi de toate câte ţi se întâmplă pentru că numai aşa poţi reuşi să dobândeşti liniştea sufletului tău. Indiferent de vremea de afară, de faptul că din nou câinele tău a făcut în casă înainte să-l scoţi la plimbare, de faptul că te chinui de două ore să-ţi iei pauză şi şeful tău încă te stresează şi stă pe capul tău, trebuie să te gândeşti că este spre binele tău să iei lucrurile ca atare şi să te bucuri de micile detalii care fac diferenţa în fiecare zi şi care trec de foarte multe ori pe lângă noi neobservate. Fie că e vorba de un singur moment din toată ziua, al tău cu tine, privind la copacul înflorit din faţa blocului. Fiecare zi are clipa ei magică, ce-o face întotdeauna altfel faţă de cea din urmă şi de cea ce urmează să vină, deşi trăim într-un continuu astăzi căruia uităm să-i mulţumim pentru ceea ce ne oferă. Cum aş fi putut să invăţ toate astea, dacă nu aş fi trecut prin tot ce-am trecut? Cum aş putea să nu fiu recunoscătoare, chiar dacă unele lecţii le primim în moduri mai puţin plăcute? Am întâlnit atâţia oameni deosebiţi, iar asta nu poate decât să-mi înalţe sufletul de bucurie. Aşa se întâmplă când constaţi că te-ai plimbat între porţile iadului şi ale raiului.  Ai timp să treci prin toate, să le simţi pe toate. Am învăţat să mă bucur de viaţă şi am constatat cănu-mi doresc nimic mai mult decât să ofer recunostinţă. Când ai Lupus, nu prea ştii la ce să te astepţi de la organismul tău. E o boală cu foarte multă personalitate, aş putea zice. Am fost diagnosticată la 16 ani, după nenumărate investigaţii la Focşani ca mai apoi să fiu trimisă la Bucureşti. Bolile autoimune, prin natura lor, sunt dificil de suportat în anumite momente când tind să-şi facă de cap fără măcar să-ţi ceară părerea.  E o boală cronică, nu se vindecă definitiv, însă poate fi ţinută sub control, sau cel puţin aşa mi s-a spus. E drept că până acum nu am fost nevoită să fac tratament cu citostatice, iar cortizonul a fost “Sfânt” în toate puşeele active de boală”, este mesajul Andreei Crivăţ. Cei care vor să o ajute pe Andreea Loredana Crivăţ, pot face donaţii în contul deschis la BCR RO37RNCB0436088238400001. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.