Social

Spitalul din Focşani, executat silit de o firmă de medicamente

Ziarul de Vrancea
20 ian 2013 1737 vizualizări
Unitatea spitalicească s-a trezit fără suma de 58.000 lei în cont

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani a fost executat silit de o firmă de medicamente din Bucureşti. Unitatea spitalicească s-a trezit fără suma de 58.000 lei în cont, bani imputaţi de firma de medicamente Farmexpert DCI SA Bucureşti drept penalităţi stranse în contul facturilor neachitate la timp. Executarea silită a fost făcută după ce, în urma unui proces cu Spitalul, firma de medicamente a primit banii datoraţi de unitate pentru medicamentele furnizate, respectiv peste 580.000 lei, dar nu au fost achitate şi penalităţile. După ce spitalul s-a trezit cu banii luaţi din cont, a decis să conteste decizia în instanţă pentru că nu ar fi fost respectaţi toţi paşii în ceea ce priveşte executarea. “Spitalul nu va plăti această sumă pentru incompetenţa altora. Am depus o contestaţie îla executare”, spun oficialii Spitalului Judeţean, cu referire directă la fostul manager general. Aşa se face că spitalul a depus o plangere la Tribunal atat împotriva firmei de medicamente, cat şi a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi a biroului executorului judecătoresc Bogdan Constantin Mircea. Primul termen în acest proces este pe 13 februarie. Farmexpert DCI SA Bucureşti este unul dintre cei mai mari distribuitori de medicmante din ţară, conform site-ului propriu, şi acoperă aproape integral gama de medicamente necesare pe piaţa romanenească de profil. Distribuitorul nu este la primul proces cu unitatea spitalicească din Focşani. Farmexpert a acţionat în judecată anul trecut şi spitalul de la Adjud, care avea datorii de 640.000 lei şi a avut caştig de cauză, obţinand plata acestei sume. De altfel, în ultima lună din 2012, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a virat banii către spitalele din judeţ pentru plata datoriilor către furnizori. Astfel, Spitalul Judeţean a primit 3,3 milioane lei, Spitalul Municipal Adjud a primit 3,1 milioane lei şi Spitalul comunal Vidra – 88.000 lei. S-au achitat obligaţiile restante cu termen de plată mai vechi de 90 zile. (R. MANOLACHE, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
APEL UMANITAR, acum 4113 zile, 11 ore, 23 minute, 21 secunde
Si restul de bani CAS I-A RETURNAT LA BUCURESTI,39 de miliarde ca cica nu aveau ce face astia de la spitale cu banii, iar ei sunt executati silit.Super tare , de aia nu are mata coada......si acuma citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.