Social

Cu o taxă de 18.000 lei: Spitalul Panciu, sub lupa comisiei de acreditare

Raluca Manolache
23 nov 2012 1466 vizualizări
Membrii comisie au verificat dacă unitatea îndeplineşte cei 2.400 de indicatori în vederea obţinerii acreditării. Pentru realizarea acestei evaluări, unitatea a trebuit să plătească o taxă de 18.000 de lei

Spitalul Orăşenesc Panciu a intrat sub lupa comisiei naţionale de acreditare. Membrii Comisie Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) au vizitat în această lună unitatea spitalicească din Panciu şi au verificat dacă aceasta îndeplineşte cei aproape 2.400 de indicatori în vederea obţinerii acreditării, act fără de care spitalul nu ar mai putea primi bani de la bugetul de stat pentru decontarea serviciilor medicale. S-a urmărit atingerea unor standarde referitoare la managementul resurselor umane, al calităţii serviciilor acordate bolnavilor şi al infecţiilor nosocomiale, modul de respectare a drepturilor pacienţilor şi comunicarea cu aceştia, etc.. Ec. Nicolai Mărăscu, managerul spitalului, spune că s-a primit deja proiectul de evaluare, ce conţine informaţii legate de problemele depistate şi pentru care ar trebui să se găsească o soluţie de rezolvare. Pentru realizarea acestei evaluări, unitatea spitalicească a trebuit să plătească o taxă de 18.000 de lei. Aceasta în condiţiile în care nivelul taxei de acreditare este de patru lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adică 240 lei/pat pentru întreaga perioadă.

Spitalul Panciu a reuşit în ultimii ani să găsească resursele necesare pentru a continua lucrările atat de necesare pentru creşterea confortului pacienţilor. Unitatea a primit o nouă înfăţişare atat interioară, cat şi exterioară pentru a se îndeplini toate condiţiile de igienă impuse prin legislaţie. Unitatea are 62 de paturi repartizate în compartimentele de medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică – ginecologie şi secţia de boli cronice. Pană în 2014 toate spitalele trebuie să treacă prin acest proces de evaluare deoarece acreditarea stă la baza încheierii contractului cu „banca sanitară” în vederea decontării serviciilor medicale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.