Social

Spitalul Judeţean din Focşani a dat în judecată banca Sănătăţii

Raluca Manolache
15 aug 2012 1061 vizualizări
Pentru că negocierile între şefi au eşuat, cel mai mare spital din judeţ speră să obţină în instanţă plata sumelor restante de către “banca sanitară”, în total 41 de milioane de lei

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sfantul Pantelimon” Focşani a apelat din nou la instanţa de judecată pentru a obţine drepturile băneşti datorate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, după ce negocierile au eşuat. Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ are patru procese pe rol prin care solicită “băncii sanitare” plata serviciilor medicale efectuate dar neachitate. Este vorba despre servicii nedecontate de CAS Vrancea în lunile martie, aprilie, mai, iunie, iar suma pe care o solicită spitalul se ridică la aproape 41 milioane de lei, aproape un milion de euro. Dosarele înregistrate la Tribunalul Vrancea vor intra în atenţia instanţei în luna septembrie, după terminarea vacanţei judecătoreşti. De partea cealaltă, reprezentanţii CAS spun că s-au făcut demersuri pentru a se obţine fonduri suplimentare în vederea achitării tuturor serviciilor medicale efectuate de spitale. “Plăţile s-au făcut în funcţie de deschiderile de credite alocate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate lunar. În acelaşi timp, menţionăm că instituţia a făcut demersurile necesare în vederea suplimentării bugetului alocat asistenţei spitaliceşti”, a spus Iustina Papuc, purtătorul de cuvant al CAS Vrancea. Nu este pentru prima dată cand cele două instituţii ajung în instanţă. Aceasta şi în condiţiile în care spitalul nu dispune de fondurile necesare pentru achitarea tuturor facturilor înregistrate de firmele de medicamente şi materiale sanitare cu care se află în contract. Din cauza subfinanţării spitalul a strans datorii către furnizori. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.