Social

Garda de Mediu a simţit mirosul de petrol pe uliţele din Tănăsoaia

Ziarul de Vrancea
20 iun 2012 1097 vizualizări
În urma verificărilor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu Vrancea în comuna Tănăsoaia cu privire la uliţele pietruite electoral cu balast cu urme de produse petroliere, cei de la Mediu spun că nu au găsit urme vizibile de petrol, dar că olfactiv, s-a constatat un miros specific. De asemenea, s-au găsit bucăţi de asfalt printre pietrişul turnat pe uliţe

“La data verificării în teren nu au fost constatate vizual urme de produs petrolier împrăştiat pe sol (pe porţiunea de drum balastat din satul Vladnicu de Sus); nu s-a observat vizual prezenţa vreunei irizaţii care ar putea indica prezenţa produsului petrolier; olfactiv s-a constatat o uşoară undă de miros (slabă ca intensitate) care ar putea fi asociată cu mirosul de mixtură asfaltică; prezenţa acestei unde de miros a fost constatată doar în două locuri situate la limita porţiunii de drum balastat, în acele locuri s-au identificat mici bucăţi de mixtură asfaltică”, spune Aurel Cristian, prim-comisar Garda de Mediu Vrancea. Cei de la Mediu au mai completat că “balastul folosit la balastarea porţiunii de drum din satul Vladnicu de Sus, comuna Tănăsoaia, provine de la balastiera SC Roman Impex Prest SRL Bacău din punctul de lucru Şişcani”, după cum se arată într-o informare a Gărzii de Mediu. Comisarii n-au reuşit să vadă uliţele luand foc pentru că verificarea s-a făcut în plin cod portocaliu de ploi. Totuşi, atunci oamenii au făcut experimente pe uliţe şi au constatat că în unele locuri pietrele luau foc de la substanţele inflamabile turnate, pe care le bănuiau că provin de la o sondă dezafectată din nordul judeţului. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.