Social

După Corina Dumitrescu, Ponta are probleme şi cu Mang

Sorin Tudose
10 mai 2012 1077 vizualizări
N-ar fi exclus ca Mang să fie schimbat şi el de la Educaţie

Noul Guvern condus de Victor Ponta are probleme de imagine tot la Ministerul Educaţiei. După ce toată presa a atacat-o pe bună dreptate pe Corina Dumitrescu, propusă de Ponta ca ministru, premierul întampină acum probleme şi cu actualul ministru Ioan Mang. Senatorul PSD a fost acuzat de Emil Boc că ar fi plagiat o lucrare a unui cercetător asiatic, copiind-o în întregime şi asumandu-şi meritele. Mang nu a rămas dator şi a spus despre Boc că nu vrea decat să se răzbune, mai ales că a pierdut fraiele Puterii. “Îl acuz pe domnul Boc că, după doi ani de când am cerut să fie dat afară din Învăţământ pentru că nu ştie Drept constituţional (deşi predă această materie n.r.) a găsit o cale să se răzbune. În articolul trimis de mine se precizează că este o scurtă prezentare a unei lucrări ştiinţifice. Nu mi l-am asumat. Lucrarea a fost prezentată într-o sesiune de lucrări ştiinţifice, nu ştiu dacă a şi fost publicat. Ceea ce se întâmplă acum este o luptă a celor care au pierdut puterea. Eu, în tot ce am publicat, am prezentat bibliografia. Legea lui Ohm nu o pot scrie altfel decât este. Voi contacta un avocat şi-l voi da în judecată pe Emil Boc”, a declarat Ioan Mang. Pe de altă parte, unul dintre autorii despre care se spune că a stat la baza plagiatului susţine că întradevăr este o lucrare copy -paste după ce a văzut lucrarea lui Mang. “Am citit lucrarea şi sunt convins că lucrarea este o versiune plagiată a lucrării noastre. Deşi titlul este altul decît al nostru, toţi algoritmii, datele şi propoziţiile sunt similare cu ale lucrării noastre ştiintifice. Sunt foarte trist cu o astfel de depunere ilegală a unei lucrări”, a precizat Takeshi Shimoyama, unul din cercetătorii care au lucrat la lucrarea Sisteme de criptare avansate. Indiferent ce se va întîmpla cu Mang, toată povestea denotă că actuala clasă politică nu poate furniza nume credibile, integre şi că în cel mai bun caz înlocuiesc un rău cu altul. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.