Social

Deficit de personal: posturile de la DGASPC ar putea fi deblocate

Raluca Manolache
22 apr 2012 3397 vizualizări
Posturile ar putea fi deblocate cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget

Posturile din unităţile de asistenţă socială ar putea fi deblocate de stat. Consiliile judeţene şi locale ar putea face angajări anul acesta în unităţile şi serviciile de asistenţă socială fără a mai fi condiţionate de ocuparea doar a unui post din şapte vacante. Aceasta după ce Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a elaborat un proiect de hotărîre privind ocuparea posturilor vacante din sistemul de asistenţă socială pentru rezolvarea deficitului de personal. Proiectul prevede însă că pot fi scoase la concurs aceste posturi cu condiţia încadrării în cheltuielile de personal aprobate prin buget. În acest moment, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea cel mai mare deficit de personal se înregistrează în centrele rezidenţiale pentru copii. “Acest proiect este foarte bine venit dacă se şi materializează. Proiectul de hotărîre prevede însă ca deblocarea posturilor să se facă în limita bugetului aprobat. Bugetul pe anul 2012 a fost deja aprobat şi este la nivelul celui de anul trecut. Se vor putea scoate la concurs posturile vacantate de la 1 ianuarie. Cel mai mare deficit de personal este în acest moment în structurile rezidenţiale ale copilului. Aici este cea mai acută nevoie de personal”, ne-a precizat Daniela Nicolaş, directorul DGASPC Vrancea. La sfîrşitul anului 2011, în evidenţele DGASPC Vrancea au fost prevăzute un număr total de 1.052 de posturi, din care 878 de posturi ocupate şi 174 de posturi vacante. Este vorba despre 43 de funcţii de conducere şi 835 de posturi de execuţie ocupate. De menţionat este faptul că din numărul de 300 de posturi prevăzute de asistenţi maternali, doar 256 erau ocupate la sfîrşitul anului trecut. Anul trecut, s-au înregistrat cheltuieli estimative la nivelul unităţii de 87,9 milioane lei, din care cheltuielile de personal au reprezentat 15,1 milioane lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.