Social

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
2 apr 2012 1009 vizualizări
Raed Arafat a instruit echipele de control ce verifică UPU

Raed Arafat, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, le-a transmis ieri echipelor de control ce urmează să verifice în această săptămînă Unităţile de Primiri Urgenţe din spitale ce trebuie să urmărească. Echipele de control formate din reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP) din ţară au participat în acest sens la o videoconferinţă ce a avut ca temă prezentarea obiectivelor controlului. Pentru ca aceste acţiuni să fie unitare, UPU de la Spitalul Judeţean „Sf. Pantelimon” Focşani va fi verificată de o echipă de la DSP Călăraşi, iar echipa de control de la noi a mers la Bistriţa Năsăud. Inspectorii trebuie să urmărească o machetă formată din 75 de pagini. Trebuie să numere cadrele medicale, medicamentele, internările şi, nu în ultimul rînd, banii cheltuiţi. Se va avea în vedere dacă medicamentele cumpărate au fost folosite şi în alte secţii ale spitalului, să se verifice fişele de internare sau condiţiile igienico-sanitare. Acţiunea de control se va finaliza pe data de 5 aprilie. Unităţile de primiri urgente sînt finanţate de Ministerul Sănătăţii. (R. MANOLACHE)

Patroană din Sfîntu Gheorghe, judecată pentru înşelăciune


Administratora unei firme din Sfîntu Gheorghe este judecată în Vrancea  pentru înşelăciune. Florica Albert, 47 ani, din Covasna, a fost trimisă în judecată anul trecut, în decembrie, după o plîngere formulată de administratorul unei firme de distribuţie de băuturi din Focşani, de la care covăsneanca cumpăra marfă. Chemată la Tribunal, Florica Albert a spus judecătorilor că a semnat un bilet la ordin în septembrie 2010, drept garanţie. Aceasta a explicat că a avut un volum de vînzări cu firma Rodistrib Focşani în total de peste un milion de lei noi, din care a achitat peste 70%. “Am intrat în incidenţă bancară de plată şi atunci am stabilit cu firma de la Focşani un grafic de rambursare pe care ulterior aceasta l-a refuzat. Atunci a introdus la plată biletul la ordin în valoare de 300.000 lei, deşi noi discutasem că la momentul respectiv nu există disponibil în cont dar că vom achita datoriile”, a explicat femeia de afaceri de la Sf. Gheorghe. Aceasta a adăugat că nu a avut ntenţia de a înşela şi că totul este o neînţelegere. Procesul va continua pe 30 aprilie. (G. SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.