Social

Teste gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin

Raluca Manolache
29 mar 2012 1492 vizualizări
e acest program ar urma să beneficieze femeile cu vîrste cuprinse între 25 - 64 ani u la nivelul judeţului ar trebui să se înfiinţeze o reţea de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin

Analize gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin. Vrîncencele vor fi chemate la doctor, după ce Ministerul Sănătăţii şi-a propus să aloce în acest an 72 de milioane de lei pentru depistarea cancerului de col uterin. A fost pus în acest sens în dezbatere publică proiectul privind Normele metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. Aşa se face că pe o perioadă de cinci ani vor fi organizate acţiuni de prevenire şi combatere a acestei afecţiuni. De acest program ar urma să beneficieze femeile cu vîrste cuprinse între 25 – 64 ani. Acestea vor trebui să fie testate periodic cu ajutorul examenului Babeş-Papanicolau.  În program nu vor fi incluse femeile care prezintă absenţa congenitală a colului uterin sau histerectomie totală pentru afecţiuni benigne şi femeile cărora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital. “Obiectivele specifice ale subprogramului sînt depistarea cancerului de col uterin în stadii precoce, îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic şi tratament şi creşterea gradului de informare a populaţiei, pentru utilizarea serviciilor de screening ca metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoane asimptomatice”, se arată în proiect. Furnizorii de servicii medicale din cadrul subprogramului sînt reprezentaţi de spitalele care au în structura proprie cabinete de specialitate obstetrică -ginecologie şi laborator de analize medicale în domeniul citologiei şi care fac dovada organizării unei reţele de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. Această structură ar trebui să fie formată din medici de familie, medici ginecologi, laboratoare etc. Spitalele selectate vor încheia contract pentru derularea subprogramului cu casa de asigurări de sănătate, în baza raportului de validare întocmit de Unitatea regională de management. Vrancea se va subordona unităţii regionale de management Sud-Est. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.