Social

Anul 2011 pentru pompieri: Disponibilizări şi mai multe intervenţii

Raluca Manolache
1 feb 2012 1212 vizualizări
ISU a rămas anul trecut fără mai mulţi angajaţi după ce aceştia fie au fost disponibilizaţi, fie şi-au dat demisia u în anul 2011, pompierii au intervenit în 3.308 situaţii, în creştere cu 31,48 % faţă de 2010

Intervenţiile pompierilor au crescut cu 31,48 %, dar numărul angajaţilor a scăzut din cauza restructurilor impuse de Ministerul de Interne. Lt. col. Flaviu Chiscop, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, a prezentat ieri bilanţul activităţilor desfăşurate în 2011. Aşa se face că anul 2011 a stat sub semnul disponibilizărilor. 19 cadre militare au fost trecute în rezervă, iar la doi gradaţi voluntari le-au încetat contractele individuale de muncă. De asemenea, un ofiţer s-a pensionat pe  caz de boală, 18 pompieri au decis să îşi dea demisia, iar trei subofiţeri au fost mutaţi în cadrul altor structuri. „În cadrul procesului au fost luate măsuri de respectare a transparenţei, echidistanţei şi corectitudinii decizionale, prin implicarea tuturor factorilor de răspundere din inspectorat, prelucrarea măsurilor adoptate cu întregul personal, solicitarea sprijinului reprezentanţilor DGIPI şi DGA la nivel judeţean, astfel încît să se asigure cît mai obiectiv aplicarea măsurilor de reorganizare. S-a reuşit ca la finalul procesului să se atingă obiectivul principal, acela de a nu se diminua capacitatea de răspuns în situaţii de urgenţă”, a susţinut lt. col. Flaviu Chiscop. Plafonul bugetar aprobat pentru anul 2011 la „Cheltuieli de personal” a fost în valoare de 17 milioane lei şi s-au asigurat drepturile băneşti pentru cadrele militare şi personalul contractual, compensaţii lunare pentru chirie, transport, precum şi achitarea contravalorii normelor de hrană şi valoarea financiară a echipamentului pe 2010. Dacă ISU are mai puţini salariaţi, nu acelaşi lucru se poate spune despre intervenţii. În 2011, pompierii au intervenit în 3.308 situaţii, în creştere cu 31,48 % faţă de 2010. S-a acţionat astfel pentru stingerea a  379 incendii, înregistrîndu-se o creştere cu 65 intervenţii faţă de perioada similară a anului 2010, cînd s-au înregistrat 314 incendii. În urma intervenţiilor la incendii au fost salvate 4 persoane, 120 animale şi bunuri de 56 milioane lei, iar ca efecte negative ale incendiilor au fost înregistrate 5 persoane decedate şi 7 persoane rănite. Pagubele materiale au fost estimate la 7 milioane lei. Timpul mediu de răspuns la incendii a fost de 16’ 40” minute iar viteza medie a deplasării la intervenţie a fost de 38,08 Km/h. (Raluca MANOLACHE)

CASETĂ

FOTO:

Echipajele SMURD din Panciu şi  Vidra, operaţionale din februarie

Cele două ambulanţe care au intrat în dotarea SMURD anul trecut ar putea fi trimise la urgenţe din această lună. ISU Vrancea a făcut demersurile necesare pentru operaţionalizarea acestor ambulanţe care vor asigura urgenţele din zona Panciu şi Vidra. Anul trecut, echipajele ambulanţelor SMURD au fost solicitate  pentru  soluţionarea a 1.962 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat. În urma acţiunilor la care au participat echipajele SMURD, au fost asistate 1.946 persoane din care 1.716 adulţi şi 213 copii, iar 17 persoane au decedat. Rata intervenţiilor SMURD la suta de mii de locuitori  a fost de 488,94. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.