Social

Vacanţă forţată!Nu sînt bani pentru salariile absolvenţilor din şcolile de poliţie

Raluca Manolache
12 dec 2011 2973 vizualizări
Doar absolvenţii Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” vor fi angajaţi în ianuarie 2012 u în Vrancea sînt într-o vacanţă prelungită 56 de tineri care au terminat în iulie cursurile şcolilor de agenţi de poliţie de la Cîmpina şi Cluj întrucît ministerul nu are bani pentru salariile acestora

Tinerii care au învăţat doi ani de zile şi au făcut practică pentru a deveni agenţi de poliţie sînt într-o vacanţă prelungită din pricina recesiunii economice şi a restricţiilor guvernamentale în materie de angajări în sistemul bugetar. Elevii promoţiei 2011 ai Şcolilor de Poliţie „Vasile Lascăr” din Cîmpina şi „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca au aflat că nu vor mai susţine examenul de absolvire luna aceasta, ci anul viitor, la o dată care urmează să fie decisă de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Aceasta după ce în Monitorul Oficial a fost publicat un act normativ care prevede că, pe fondul restricţiilor bugetare, de la 1 ianuarie 2012 vor fi încadraţi pe posturi doar absolvenţii Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti. „În conformitate cu Legea 234 din 2011 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54 din 2011 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din M.A.I. pentru anul 2011, publicată în Monitorul Oficial 861 din 07.12.2011, absolvirea seriilor de elevi 2009-2011 se realizează pe parcursul anului 2012, potrivit calendarului aprobat prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor. Elevii promoţiei 2011 vor fi în continuare în vacanţă, pînă la punerea în aplicare a punctului 3 din actul normativ menţionat”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul Şcolii de Agenţi din Cîmpina. În Vrancea sînt afectaţi 56 de tineri care au terminat în luna iulie cursurile şcolilor de poliţie din Cîmpina şi Cluj dar nu au fost încadraţi în sistemul de Ordine Publică. În cazul studenţilor de la Academia de Poliţe „Al. I. Cuza” în perioada 12 – 30 decembrie 2011 trebuie să se dispună măsurile necesare pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor, acordarea gradelor profesionale/militare absolvenţilor şi repartizarea acestora pe unităţi. Opt tineri din judeţ vor fi repartizaţi pe posturi pentru că au terminat studiile la Academia de Poliţie. Despre amînarea angajărilor s-a vorbit încă de la începutul acestui an, pe fondul economiilor bugetare impuse de Guvern, care au condus la pensionarea forţată a zeci de poliţişti vrînceni ameninţaţi cu trimiterea în şomaj. Numai în luna noiembrie au încetat raporturile de serviciu a 18 poliţişti la IPJ Vrancea, prin pensionare. Marea majoritate a celor pensionaţi sînt oameni experimentaţi de la posturile de poliţie sau de la Serviciul de Ordine Publică, adică poliţişti care au de-a face cu criminalitatea stradală. La IPJ Vrancea lucrează la ora actuală în jur de 800 de angajaţi, fondul de salarii fiind de aproximativ 2 milioane de lei pe lună. Cum în sistem există deficit de personal, unităţile de poliţie ar avea nevoie de noii absolvenţi, întrucît este nevoie de timp pentru ca aceştia să înveţe meserie de la cei experimentaţi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.