Social

Sinucigaşul de la Terapie Intensivă - un şomer disperat

Ziarul de Vrancea
23 oct 2011 1353 vizualizări
Pacientul care s-a aruncat de la etajul doi a fost operat şi se află internat tot la Terapie intensivă u acesta se simte atît de rău încît nu ar mai putea ajunge din nou la fereastră pentru a se arunca în gol u concediat în urmă cu o săptămînă, bărbatul s-a aflat vineri seară la a patra tentativă de suicid, după ce a vrut să se spînzure, a băut otravă şi şi-a spintecat pîntecul cu un ciob

Bărbatul de 49 de ani, din comuna Vulturu, care s-a aruncat vineri noapte de la etajul doi al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, a supravieţuit unei a patra tentative de suicid în numai 24 de ore şi asta pentru că medicii au intervenit rapid pentru a-i trata rănile provocate în urma impactului cu betonul din curte. Imediat după plonjonul de la etajul doi, Nicolae Marin a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi acum se află internat în secţia de terapie intensivă, sub strictă supraveghere. Bărbatul nu s-a aflat la prima tentativă de suicid. Poliţiştii ne-au declarat că acesta a fost adus vineri dimineaţă la spital după ce a încercat să îşi ia viaţa cu ajutorul unui ciob de sticlă, cu care şi-a spintecat abdomenul. Practic, bărbatul şi-a făcut harakiri, o sinucidere prin spintecarea pîntecului, practicată în Japonia, în special de samurai, în caz de dezonoare sau condamnare la moarte. În cazul vrînceanului nostru, acesta nu a mai suportat umilinţa la care a fost supus de cei apropiaţi, care i-au reproşat că nu este în stare să asigure existenţa familiei. Anterior, în aceeaşi noapte, bărbatul a încercat fără succes să se spîndure, după care şi-a preparat o otravă în încercarea de a-şi lua viaţa, însă ambele tentative au eşuat ca urmare a intervenţiei familiei. De meserie sudor, bărbatul fusese concediat cu o săptămînă în urmă de la una din firmele omului de afaceri Liviu Jitea din Focşani. “Era un om liniştit de felul lui, însă de vreo doi ani intrase într-o pasă mai dificilă, poate şi pe fondul faptului că soţia plecase în Italia la muncă, pentru a mai completa veniturile familiei. Nicolae are trei copii, dintre care doi la şcoală, şi se descurca greu. Fără îndoială, viaţa era grea pentru acest om”, ne-a spus un apropiat al familiei.

“Depresie de natură familială şi financiară”

Iată care este varianţa Poliţiei, comunicată presei la sfîrşitul săptămînii. “La data de 21 octombrie a.c., ora 02.26, poliţiştii din Măicăneşti au fost sesizaţi depre faptul că bărbatul de 49 ani, din comuna Vulturu,  a avut o tentativă de suicid, gest comis pe fondul unei depresii de natură familială şi financiară. Poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul a găsit un ciob de sticlă cu care şi-a provocat leziuni în zona abdomenului, fiind necesară transportarea acestuia la secţia U.P.U. a Spitalului de Urgenţă “Sfîntul Pantelimon” Focşani, pentru investigaţii medicale. La ora 21.05 poliţiştii din Focşani au fost sesizaţi despre faptul că bărbatul, în continuarea intenţiei suicidale, s-a aruncat de la o fereastră situată la etajul 2 al secţiei A.T.I., provocîndu-şi mai multe leziuni, fiind necesară intervenţia chirurgicală de specialitate. Cecetările sînt continuate de poliţişti în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, a transmis inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvînt al Poliţiei vrîncene. Şi dr. Nicolae Moise, managerul unităţii spitaliceşti, a anunţat că va demara o anchetă internă pentru a se şti cu precizie cum s-a putut întîmpla acest incident, în condiţiile în care la terapie intensivă personalul nu are voie să părăsească saloanele decît în anumite condiţii. În plus, pacienţii cu tentative suicidale la activ sînt monitorizaţi şi de medicii psihiatri ori sînt sedaţi în cazul în care vor să-şi facă rău. Reamintim că bărbatul a încercat să se sinucidă vineri noaptea, declarîndu-se “învins de viaţă”. Deşi era conectat la aparate, pacientul a devenit agitat şi, chiar dacă asistentele din salon au încercat să îl oprească, acesta a avut mai multă putere şi s-a aruncat în gol, peste geam. Cadrele au intervenit imediat şi, cu ajutorul unei tărgi, l-au transportat  pe bărbat în secţie, unde a fost operat pentru a-i fi salvată viaţa. Căzătura de la etaj a fost atît de gravă încît în urma sa au rămas pansamentele cu care era bandajată rana de la abdomen. (R. MANOLACHE, C. MARIN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.