Social

SMURD s-ar putea extinde la Panciu şi Vidra

Raluca Manolache
17 oct 2011 1820 vizualizări
Toţi pompierii vrînceni ar putea deveni paramedici dacă serviciul se extinde

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea ar putea primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), pentru extinderea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), două ambulanţe noi. Asta în condiţiile în care Raed Arafat, subsecretarul de stat în MS şi iniţiatorul acestui serviciu în ţara noastră, a anunţat, vineri, în judeţul vecin Buzău, unde s-a inaugurat dispeceratul unic integrat, că la serviciile de ambulanţă din ţară vor sosi 200 de ambulanţe, iar la SMURD 55 de ambulanţe de tip B urmînd ca o parte dintre acestea să fie folosită pentru deschiderea de servicii SMURD în ultimele şase judeţe, iar celelalte pentru înfiinţarea de echipaje acolo unde deja există oameni pregătiţi. Şi în Vrancea se doreşte extinderea SMURD la Panciu şi Vidra, iar pentru aceasta, în acest an 21 de pompieri au susţinut şi absolvit cursul de pregătire în acordarea primul ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare. 17 dintre aceştia nu încadrează în acest moment nici o ambulanţă SMURD. Pe viitor se doreşte însă ca întreg personalul ISU Vrancea să aibă acest atestat de paramedic. Acum, staţia SMURD Vrancea este încadrată cu două ambulanţe tip B2, la Focşani şi la Adjud. Cele două echipaje de prim ajutor de la Focşani şi Adjud au intervenit anul trecut la 1.605 solicitări, atît la intervenţii în situaţii medicale de urgenţă, cît şi pe timpul intervenţiilor la stingerea incendiilor, la descarcerare sau pe timpul altor situaţii de urgenţă care au necesitat şi intervenţia echipajelor de prim ajutor. SMURD Vrancea a fost inaugurat pe 5 februarie 2010. Intervenţiile pentru care este solicitat SMURD includ urgenţele care pun în pericol viaţa persoanelor, precum accidente, explozii, incendii, stările de inconştienţă, suspiciunile de infarct, insuficienţele respiratorii acute şi, mai ales, accidentele colective. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.