Social

Pompierii vor fi dotati cu autospeciale noi din bani europeni

Raluca Manolache
27 iul 2011 1274 vizualizări
Pompierii vrinceni vor primi autospeciale de lucru cu apa si spuma, pentru descarcerare si ambulante, printr-un proiect finantat cu bani europeni u prin aceasta dotare se doreste diminuarea timpului de raspuns la locul accidentelor si dezastrelor naturale

Pompierii vrinceni vor scapa de masinile vechi, uzate moral si fizic. Parcul auto al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea va fi modernizat cu fonduri europene. Acest lucru va fi posibil în cadrul proiectului „Achizitionare echipamente specifice pentru îmbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie în situatii de urgenta, acordarea asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat, în Regiunea Sud-Est”, implementat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Sud Est pentru Situatii de Urgenta (ADI „SE” SU) la nivelul judetelor Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea. Proiectul, lansat ieri la Consiliul Judetean Vrancea, a fost prezentat de Danut Ragalie, coordonatorul ADI „SE”SU. Proiectul are o valoare de de 51,5 milioane lei si este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 3 „Îmbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.3 „Îmbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii în situatii de urgenta”. „In ceea ce priveste grupul tinta al proiectului, beneficiarii indirecti sint cetatenii din regiunea de dezvoltare, aproximativ 3 milioane de locuitori, iar beneficiarii directi, cei care vor primi echipamentele pentru situatii de urgenta, sint cele sase inspectorate judetene pentru situatii de urgenta din regiune”, a spus Danut Ragalie. Dotarea va consta in trei autospeciale de lucru cu apa si spuma de capacitate mare, trei autospeciale de lucru cu apa si spuma de capacitate medie, o autospeciala pentru descarcerari grele, doua ambulante de prim ajutor si o ambulanta de reanimare. ISU Vrancea are in dotare la aceasta data 14 autospeciale cu apa si spuma, din care trei sint in comodat, o autospeciala pentru descarcerare si doua ambulante tip SMURD. „Practic, cele trei autospeciale cu apa si spuma de capacitate marita, respectiv cele trei de capacitate medie ne-ar ajuta in sensul inlocuirii celor trei autospeciale care sint in comodat si inlocuirea autospecialelor care au o vechime in utilizare destul de inaintata. Prin primirea acestor autospeciale sper si cred ca vom reusi imbunatatirea tehnicii din dotare astfel incit sa putem face fata misiunilor incredintate”, a precizat lt. col. Flaviu Chiscop, inspector sef ISU. Prin aceasta dotare se doreste si diminuarea timpului de raspuns al unitatilor la locul accidentelor/dezastrelor, de la 17 minute in mediul urban la 12 minute si de la 42 minute in rural la 30 minute.

SMURD la Panciu si Vidra

Locuitorii din Panciu si Vidra ar putea beneficia de sprijinul medical acordat si prin Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). Cele doua ambulante de prim ajutor calificat vor fi repartizate la subunitatile din Focsani si Adjud, urmind ca celelalte doua autospeciale repartizate in 2010 sa fie redirectionate catre localitatile Panciu si Vidra. La Focsani va ramine si ambulanta de reanimare, ce va fi deservita si de un medic. „Este o dotare care ne lipsea, care asigura interventii prompte, scurtarea timpilor de interventie. Toate aceste lucruri sint in binele si pentru salvarea vietilor omenesti si bunurilor. Am ajuns si noi sa avem o astfel de dotare, am ajuns sa beneficiem de cele mai recente cuceriri ale stiintei”, a spus Mircea Diaconu, vicepresedinte CJ Vrancea. Proiectul se afla in faza de lansare a licitatiei publice pe SEAP si cel mai probabil noile dotari vor ajunge in Vrancea intre patru si sase luni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
DeathTubeNote, acum 4633 zile, 20 ore, 56 minute, 14 secunde
<a href="http://www.onlinemedico.net/">prednisone</a> xgk <a href="http://www.shoppills.net/">topamax</a> 8OOO
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.