Social

VIDEO!!!Ambulatoriu de 6 milioane lei la Spitalul din Adjud

Raluca Manolache
8 iul 2011 946 vizualizări
Unitatea va fi dotata cu aparatura medicala de aproape 3,5 milioane lei u proiectul prevede si montarea unui lift in conditiile in care bolnavii cu handicap locomotor sint plimbati prin tot spitalul

Ambulatoriul Spitalului Municipal Adjud va fi modernizat cu bani europeni. Este vorba despre o investitie de peste 6 milioane lei care va schimba atit "fata" unitatii, cit si modul de acordare a serviciilor medicale in conditiile in care se va achizitiona aparatura medicala de aproape 3,5 milioane lei. Primaria din Adjud a lansat ieri proiectul privind "Modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Municipal Adjud". "Scopul proiectului este asigurarea cresterii gradului de sanatate a populatiei din municipiul Adjud si localitatile rurale din arealul de influenta prin cresterea calitatii serviciilor medicale furnizate in cadrul ambulatoriului de specialitate prin activitati de modernizare a infrastructurii aferente, imbunatatirea accesului la serviciile de sanatate pentru populatia din localitatile arondate prin dotarea cu echipamente specifice, cresterea performantei de economisire a energiei pentru infrastructura aferenta ambulatoriului in vederea asigurarii premizelor dezvoltarii durabile in Adjud", a precizat primarul Constantin Armencea. In prima parte a programului, care va demara cel mai probabil la sfirsitul acestei luni, vor fi izolati peretii exteriori si interiori, dar si planseul si instalatia de incalzire si climatizare. Se va interveni pentru modernizarea timplarie exterioare, a instalatiei de incalzire, sanitare si a circuitelor electrice. Vor fi refacute si tencuielile si se va zugravi in spital. In cadrul proiectului se va schimba sarpanta, invelitoarea, jgheaburile si burlanele, deoarece acestea sint deteriorate in proportie de 60%. Proiectul prevede si montarea unui lift in conditiile in care bolnavii cu handicap locomotor sint plimbati prin tot spitalul pentru a ajunge la cabinetele din ambulatoriu. Nu in ultimul rind ambulatoriul va fi dotat cu echipamente performante. Dr. Gheorghe Bercea, managerul unitatii, spune ca acest proiect vine atit in sprijinul cadrelor medicale, cit si al pacientilor. "Odata ce vom avea o infrastructura moderna, aparatura moderna si numarul internarilor in spital se va diminua deoarece pacientii vor fi tratati mai bine in ambulatoriu sau cel putin mai eficient. Avind la dispozitie mai multa aparatura pentru investigatii, pacientii vor pleca cu un diagnostic acasa", a mentionat dr. Gheorghe Bercea. Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 4 ore, 11 minute, 27 secunde
Si la mai multe proiecte prin absorbtia fondurilor europene.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.