Social

Spitalul Judetean trebuie sa plateasca 300.000 lei pentru acreditare

Raluca Manolache
22 iun 2011 915 vizualizări
Nivelul taxei de acreditare este de patru lei/pat/luna pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adica 240 lei/pat pentru întreaga perioada u spitalele mai au nevoie de timp pentru a stringe banii necesari acreditarii

Vor sa fie acreditate, banii jos! Spitalele trebuie sa bage mina adinc in pusculite si sa plateasca sume semnificative pentru a fi acreditate. Toate unitatile spitalicesti din Vrancea au solicitat Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor sa fie acreditate, dar o parte dintre acestea au mai aminat vizita evaluatorilor din lipsa banilor. Pentru anul 2011, nivelul taxei de acreditare este de patru lei/pat/luna pentru un ciclu de acreditare de cinci ani, adica 240 lei/pat pentru intreaga perioada. Asa se face ca Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani ar avea nevoie de aproape 300.000 lei (3 miliarde lei vechi) pentru a obtine acreditarea. "Spitalul nu dispune de suma solicitata. Am solicitat achitarea sumei in rate dar propunerea nu a fost acceptata. Vom cauta solutii pentru a rezolva aceasta problema", spune Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului Focsani. Nici cealalte spitale nu stau mai bine la capitolul fonduri, dar s-au programat pentru a primi vizita evaluatorilor ce vor urmari daca sint indepliniti o serie de indicatori ce atesta calitatea serviciilor medicale oferite bolnavilor. "Taxa este de 6.800 lei pe an. Am depus toate actele si am trimis si un plan de vizitare. Comisia de acreditare este asteptata in august", spune jr. Costel Negoescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbraveni. Si Spitalul Municipal Adjud trebuie sa gaseasca in buget aproape 41.000 de lei pentru achitarea acestei taxe. "Toate actele au fost depuse si am solicitat sa fim evaluati in trimestrul IV", a mentionat dr. Gheorghe Bercea, managerul unitatii. Spitalul din Vidra are nevoie pentru plata taxei de aproximativ 10.000 de lei, iar Spitalul din Panciu de 16.000 lei. "Dosarul a fost depus dar vom solicita o aminare pentru evaluare, probabil 2013 pentru ca nu sint indeplinite toate criteriile", sustine ec. Nicolai Marascu, managerul unitatii din Panciu. Termenul pentru acreditare este 2014. De asemenea, procesul de acreditare al unui spital cuprinde mai multe etape precum: cererea spitalului de a fi acreditat, acceptarea si planificarea perioadei de vizita, auto-evaluarea spitalului pe baza unei fise-tip, vizita evaluatorilor acreditati, intocmirea unui raport de evaluare si recomandari si mai apoi emiterea hotaririi privind acreditarea spitalului. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.