Social

Batrinii Vrancei iau printre cele mai mici pensii din tara

Sorin Tudose
1 iun 2011 1071 vizualizări
Aceasta este concluzia la care duce un raport intocmit de econtext.ro

Vrancea ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste numarul de pensionari raportat la numarul de locuitori. Judetul nostru ocupa locul doi cu 68.242 pensionari, insemnind 17,5% totalul populatiei in ceea ce priveste raportul numar pensionari/numar populatie. Doar Botosaniul sta mai bine decit noi, unde 17,4% reprezinta procentul pensionarilor, dar cu circa 78.000 de oameni iesiti la pensie. La polul opus se gaseste Hunedoara, unde 27,1% reprezinta procentul de pensionari ai judetului, iar ca numar peste 125.000 de hunedoreni au iesit la pensie. Bucurestiul se afla fix la mijlocul acestui clasament cu circa 500.000 de pensionari reprezentind 22% din total bucuresteni. Exclusiv ca numar de pensionari, Vrancea se situeaza pe locul 33 din 40 de judete plus Bucurestiul. Covasna si Tulcea au sub 45.000 de pensionari, dar sint si doua judete mai mici. In capitala sint cei mai multi pensionari, iar Prahova se afla pe locul doi cu circa 200.000 de cetateni iesiti la pensie. Valoarea medie a pensiei pe tara este de 743 lei, iar in judetul nostru aceasta este de doar 626 lei. Mai prost ca noi stau doar judetele Vaslui, Botosani si Giurgiu unde pensia medie este sub 600 lei. Bucurestenii sint pe primul loc si la acest capitol, cu o pensie medie de 947 lei, secondati de hunedoreni cu 899 lei. In Brasov, ocupantul locului trei in acest top, pensia medie este de 894 lei. La nivel national sint 4,77 milioane de pensionari. Datele au fost preluate de la Institutul National de Statistica, date ce se refera la ultimul trimestru al anului trecut. (Sorin TUDOSE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 9 ore, 35 minute, 17 secunde
PROVINCIA vranceza condusa de el capo de tuty capo si condusa pardon jegmanita din start dupa revolutie de discipolul NICU GIURGEA fostul prefect smenar cu imobile obtinute ilegal de pe urma carora citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.