Social

Spitalul din Dumbraveni vrea compartiment de psihosomatici

Raluca Manolache
20 mai 2011 886 vizualizări
Va disparea compartimentul de interne in favoarea acestei discipline care studiaza originea psihica a unor boli si folosirea mijloacelor psihologice în terapia lor

Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni ar putea avea de luna viitoare un compartiment pentru bolnavii psihosomatici. Aceasta este una dintre propunerile venite din partea conducerii pentru intocmirea planului de conformare solicitat de Ministerul Sanatatii in vederea clasificarii spitalului intr-una din cele cinci categorii. La sediul unitatii spitalicesti s-a organizat ieri o intilnire de lucru cu salariatii si oficialii Directiei de Sanatate Publica pentru intocmirea acestui plan de conformare. "Am discutat variantele in sedinta cu toti salariatii pentru ca si ei trebuie sa stie ca se vor face anumite modificari. Vom intocmi un plan de conformare si vom propune ca spitalul sa fie de monospecialitate, psihiatrie, si sa aiba si un compartiment de psihosomatici", a precizat jr. Costel Negoescu, managerul unitatii. Va disparea insa compartimentul de interne in favoarea acestei discipline psiho-medicale care studiaza originea psihica a unor boli si folosirea mijloacelor psihologice in terapia lor. De asemenea, se mai propune ca unitatea de la Dumitresti, care se afla in subordinea Spitalului din Dumbraveni, sa devina sectie exterioara a Spitalului Judetean. Odata cu preluarea acestei unitati, Spitalul din Dumbraveni va ramine cu 110 paturi pentru bolnavii psihic. Pina la 1 iunie toate spitalele din Vrancea ar trebui clasificate in functie de competenta. Cele cinci spitale sint propuse spre clasificare in categoriile III, IV si V ce vor sta la baza finantarii. (R. MANOLACHE)


Reorganizarea spitalelor ca arma politica: Spitalul Vidra nu este inchis


Autoritatile din sanatate sint nemultumite ca reorganizarea spitalelor a devenit arma politica in campania pentru Tulnici. Si asta dupa ce prin comuna au fost impartiti fluturasi cu mesajul prin care oamenii sint instiintati ca Spitalul comunal Vidra a fost inchis. "Nu vrem ca aceasta campanie electorala sa interfereze in procesul de reorganizare a sistemului sanitar prin dezinformarea populatiei. Spitalul comunal Vidra nu a fost inchis de Ministerul Sanatatii! Unitatea functioneaza in conditii normale iar in acest moment se fac demersuri pentru trecerea acesteia la comunitatea locala", spune dr. Catalin Graur, directorul DSP. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.