Social

Secretarul de stat din Sanatate, Cristian Irimie, in inspectie in Vrancea

Raluca Manolache
13 mai 2011 912 vizualizări
Au fost vizitate spitalele din Focsani si Dumbraveni, unitati ce nu au fost preluate de CJ u oficialii au fost asigurati ca Spitalul din Focsani va ajunge in subordinea MS u sectia Dumitresti ar putea trece in subordinea Focsaniului

Soarta spitalelor se decide la Bucuresti! Cristian Anton Irimie, secretar de stat in Ministerul Sanatatii si Geza Molnar, consilierul ministrului Sanatatii, au venit ieri in Vrancea intr-o vizita fulger. In cele citeva ore petrecute in judet, cei doi au mers la Spitalul Judetean "Sf. Pantelimon" Focsani si Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni pentru a monitoriza activitatea celor doua unitati care, alaturi de Spitalul Vidra, nu au fost preluate de CJ desi Guvernul a emis in acest sens o hotarire. "Scopul acestei vizite este sa vedem situatia Spitalului Judetean de Urgenta, Spitalului Dumbraveni si Spitalului Vidra pentru ca va trebui sa le preluam dupa ce Consiliul Judetean a refuzat", a spus Irimie. Prima oprire a fost facuta la Spitalul din Focsani unde s-au verificat o serie de documente privind activitatea unitatii. "A urmarit indicatorii spitalului pe 2010 si trimestrul I 2011, a facut o analiza cu Directia de Sanatate Publica a spitalelor Vidra si Dumbraveni, urmind sa se stabileasca la nivelul Ministerului Sanatatii pina la sfirsitul lunii cum se va proceda. Se pare ca nu vor fi spitalele comasate, ramine sa stabileasca ministrul Attila Cseke ce se va intimpla", a precizat dr. Nicolae Moise, managerul Spitalului din Focsani. De altfel, oficialii din sanatate au fost asigurati ca cea mai mare unitate spitaliceasca din judet va ajunge sub cupola protectoare a MS. A fost vizitat cu aceasta ocazie si Spitalul Dumbraveni. "Au vizitat spitalul si au verificat si documentele privind indicatorii unitatii. Dupa aceasta vizita se vor face propuneri pentru ca situatia trebuie sa se clarifice pina la 1 iunie. Nu stim deocamdata ce se va intimpla. Nu au vehiculat nici o varianta", spune jr. Costel Negoescu, managerul unitatii.


Sectia de la Dumitresti, in subordinea Spitalului din Focsani


Desi nu s-a clarificat intrutotul situatia, se pare ca unitatile din Dumbraveni si Vidra vor trece in subordinea consiliilor locale. "Ne dorim ca spitalul sa ramina cu personalitate juridica. Sa speram ca va fi bine. Daca ar depinde de noi ne-am apuca si miine de lucru. Populatia este bolnava si de la Nereju la Focsani sint 100 km. Sintem toti oameni si avem grija de semenii nostri", a mentionat Micu Nica, edilul din Vidra. Daca Spitalul din Dumbraveni ar putea ajunge la Primarie, unitatea ar putea ramine fara sectia exterioara de la Dumitresti. Aceasta ar putea trece in subordinea Spitalului din Focsani. Este vorba de o cladire ridicata in 14 ani, valoarea investitiei fiind de 7 milioane lei. "Spitalul va ramine in gradul III ca toate spitalele de urgenta din tara pentru ca in gradul II M nu vor intra decit clinicile universitare. Vor aparea linii de garda noi, compartimente de neurochirurgie si chirurgie toracica dupa ce spitalul va fi preluat de MS", a mai spus dr. Nicolae Moise. Decizia MS privind statutul celor trei spitale va fi data pina la sfirsitul lunii astfel incit si aceste unitati sa poata intra in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.