Social

Doua spitale din Vrancea ar putea deveni camine de batrini

Raluca Manolache
11 mar 2011 1052 vizualizări
Printre cele 67 de spitale din tara se afla, conform reprezentantilor MS, si unitatile din Odobesti si Marasesti u programul se va derula pe o perioada de 3 ani, perioada in care caminele vor primi bani de la bugetul de stat

Transformarea spitalelor in azile pentru batrini, la un pas de realitate. Guvernul a aprobat in aceasta saptamina un program care vizeaza dezvoltarea unei retele de camine pentru persoane virstnice, finantate de la bugetul de stat. Asa se face ca autoritatile locale trebuie sa decida pina la finele lunii daca se inscriu in acest program si doresc infiintarea de camine de batrini, prin transformarea celor 67 de spitale pe care le au in subordine. Printre spitalele mentionate in hotarirea adoptata de Guvern se afla, conform reprezentantilor Ministerului Sanatatii, si spitalele din Marasesti si Odobesti. Managerii celor doua spitale nu sint de acord cu initiativa mai marilor de la Bucuresti si spun ca singurii care au de pierdut in urma acestor decizii sint bolnavii, care vor fi nevoiti sa vina la spital la Focsani pentru tratament. Ministerul Sanatatii a dorit sa mai taie din numarul de paturi din spitale, fara sa ia in considerare faptul ca Vrancea se afla sub media nationala si exista un deficit de paturi. De exemplu, la Spitalul din Odobesti sint si situatii de pacienti doi in pat. "Nu stiu ce se va intimpla cu acesti pacienti. Singura pierdere este pentru populatia arondata spitalului. Sint niste masuri pe care si le-au asumat si o sa fie penalizati, mai devreme sau mai tirziu", a mentionat Florin Monac, managerul unitatii din Odobesti. Nici Spitalul Marasesti nu scapa de transformare, chiar daca Directia de Sanatate Publica Vrancea a propus reorganizarea spitalului in sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". "Sint surprins de aceasta decizie pentru ca s-au facut eforturi si speram in alte perspective. Pentru populatie va fi o pierdere. Pacientii vor trebui sa ajunga la Focsani pentru a beneficia de tratament medical", spune dr. Constantin Barbu, managerul unitatii. Acest program poate fi accesat si de alte autoritati care au in subordine spitale si nu au fost mentionate in actul normativ aprobat. Oficialii arata ca programul se va derula pe o perioada de 3 ani, incepind din luna aprilie, perioada in care caminele vor primi bani de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Ministerul Sanatatii sustine ca personalul sanitar din cele 67 unitati va fi preluat in cadrul caminelor sau pe posturile vacante din spitale. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.