Social

Primaria Vidra vrea sa administreze spitalul

Raluca Manolache
22 ian 2011 1373 vizualizări
Autoritatile din Vidra, Asociatia Obstii Vaii Putna si Consiliul Judetean propun Ministerului Sanatatii transferul unitatii spitalicesti catre Primarie

Primaria din Vidra vrea sa preia spitalul comunal. Dupa ce Ministerul Sanatatii a propus ca Spitalul comunal Vidra sa fie desfiintat si transformat in sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani, Primaria, Asociatia Obstii Vaii Putna si Consiliul Judetean (CJ) au trimis la minister o serie de adrese prin care solicita transferul unitatii spitalicesti sub actuala forma de organizare catre Unitatea Administrativ Teritoriala Vidra. Prin aceste adrese, autoritatile incearca sa ii arate ministrului Sanatatii, Cseke Attila, de ce spitalul nu trebuie desfiintat. Edilul comunei, Nica Micu, spune ca spitalul este dotat cu aparatura medicala si dispune de specialisti cum de mult nu s-a mai intimplat. "Consideram ca inclusiv managementul institutiei, ca sectie a Spitalului de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani, va fi foarte greu de gestionat intrucit Spitalul comunal Vidra se afla la peste 35 km de Spitalul de Urgenta Sf. Pantelimon. In sustinerea acestei afirmatii venim cu mentiunea ca Spitalul de Urgenta Sf. Pantelimon are in evidentele financiare arierate enorme. Lucru care demonstreaza ca unitatea medicala mentionata nu se poate gestiona economic rezultind ca nu va putea gestiona cel putin si din punct de vedere economic si Spitalul comunal Vidra. In final va informam ca am avut o serie de discutii si cu reprezentantii Consiliului Judetean Vrancea, conducerea acestei institutii fiind de acord cu sustinerile si dorinta noastra de transfer al managementului catre Unitatea Administrativ Teritoriala Vidra", se arata in adresa transmisa de Nica Micu. Si Asociatia Obstii Vaii Putna precizeaza ca "sustinem transferul Spitalului comunal Vidra catre Autoritatea Administrativ Teritoriala Vidra asta si pentru ca unitatea a facut, in timp, dovada unui bun management economico-financiar". Ministerul Sanatatii a postat pe site-ul propriu un proiect prin care se propune pastrarea Spitalului Judetean de Urgentaa "Sf. Pantelimon" Focsani si transformarea spitalelor din Dumbraveni si Vidra in sectii exterioare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.