Social

Daruieste pentru un suflet

Sorin Tudose
18 dec 2010 693 vizualizări
Zeci de copii de etnie roma din cartierele Sud si Bahne, in special din blocurile sociale, cum ar fi cunoscutul G2, vor avea sarbatori mai frumoase gratie unei campanii a Serviciului Public Local de Asistenta Sociala (SPLAS) Focsani.

Deja mai multe scoli din oras au inceput sa colecteze jucarii, rechizite si haine pentru micuti. Mediatorul sanitar Olguta Struta, unul dintre initiatorii campaniei "Daruieste pentru un suflet", spune ca acesti copii au mare nevoie de ajutorul semenilor pentru a face pasi spre integrare in societate. "Cei mai multi dintre acesti copii nici nu se duc la gradinita pentru ca nu au hainute, nu au rechizite, nu au de nici unele. Tocmai din acest motiv, dar si pentru ca se apropie sarbatorile, ne-am gindit sa le intindem o mina de ajutor", a declarat Olguta Struta. Gradinitele nr. 3, 5, 6, Scoala nr. 7 si Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" sint pe lista unitatilor unde se colecteaza daruri. "O sa incercam ca jucariile sa fie date copiilor de un Mos Craciun", a adaugat Olguta Struta. Organizatorii fac apel catre toti cei care vor sa faca o bucurie unui copil sa faca donatiii la scolile inscrise in campanie. (S. T.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 5 ore, 27 minute, 54 secunde
parintii , oricat de nevoiasi ar fi ,sa-si trimita copii la scoala si sa colaboreze cu noi.vrem sa-i ajutam sa se ajute singuri ,dar unii nu se lasa ajutati ,vor doar pomana.scoala ii asteapta..ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.