Social

Inaugurare la noul corp de cladire al Caminului de batrini - VEZI VIDEO -

Sorin Tudose
16 dec 2010 1091 vizualizări
in acest moment, 60 de bunici isi alunga singuratatea la azil

Inca 20 de virstnici din Focsani vor locui de acum incolo intr-un camin realizat dupa standarde europene. Ieri au fost inaugurate cele doua corpuri ale Caminului Virstnicilor din Focsani in prezenta a numeroase oficialitati. Spatii de recreere, spatii pentru activitati ocupationale si multe altele au fost gindite pentru confortul sporit al bunicilor. Camerele sint destinate pentru doua persoane si au bucatarie si baie proprie, dar si un spatiu de depozitare. "Astazi avem capacitatea de a pune in functiune caminul ajungind la o capacitate de cazare de 60 de locuri. Consider ca este un lucru bun pentru batrinii din municipiul Focsani si dorim sa le asiguram o batrinete linistita, fara grija zilei de miine", a declarat Decebal Bachinschi. Acesta a adaugat ca spera ca intreg ansamblul sa fie gata mai devreme sau mai tirziu. La rindul lui, prefectul Ion Oprea a spus ca ducerea la bun sfirsit a constructiei era necesara. "Cred ca era o necesitate ca persoanele in virsta sa poata beneficia de conditii foarte bune de cazare. Este o investitie binevenita", a spus prefectul. Un preot a tinut o slujba de sfintire a intregului imobil, care a scos la iveala piosenia din reprezentantii autoritatilor locale. Anca Largeanu Apostol, directorul Caminului, spune ca toate locurile au fost ocupate, dar ca mai sint citeva cereri. "Unul dintre beneficiile cele mai mari ale acestui camin este ca aduce la un loc mai multi pensionari. La virsta a treia, cel mai mare dusman este singuratatea. In ceea ce priveste calitatea lucrarilor, nu avem nimic de reprosat, caminul arata impecabil", a declarat Largeanu Apostol. UE a contribuit cu 2,8 milioane lei, Guvernul Romaniei cu 360.000 lei, iar municipiul Focsani cu 55.000 lei. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 14 ore, 33 minute, 4 secunde
Decebal BACINSCHI ne v-a asigura o batranete linistita fara grija zilei de maine cum ii place sa asigure batranii dupa ce v-a inagura si casuta sefei de la ITM VN construita pe terenul primariei pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.