Social

Noi vrem sa ocrotim bulbucii de munte , aproape de final

Sorin Tudose
20 nov 2010 1134 vizualizări
Proiectul Noi vrem sa ocrotim bulbucii de munte desfasurat de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) si Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice (ACDB) se apropie de final, potrivit unui comunicat de presa al APM.

Proiectul are ca scop mentinerea statutului de conservare al speciilor si habitatelor din aria protejata de interes national si comunitar Poiana Muntiorul prin responsabilizarea comunitatii locale. In zona a fost creata o sucursala ACDB de voluntari care poarta numele "Bulbucii de munte" si care participa activ la implementarea planului de management si a masurilor ecoprotective. Totodata, au fost organizate deplasari si in perioadele de inflorire a speciilor protejate. Datele de pe teren sint sintetizate in rapoarte zilnice, care vor sta ulterior la baza elaborarii unui raport amplu privind statul de conservare al speciilor si habitatelor. De-a lungul timpului practicile agricole ale localnicilor nu au avut un impact negativ asupra habitatelor. La finalul proiectului se va realiza si un ghid de bune practici care va fi acordat in buna masura cetatenilor din zona in vederea corelarii tehnicilor agricole utilizate cu necesitatile de conservare ale habitatelor. Primaria comunei Vintileasca si scolile din localitate sint parteneri in cadrul proiectului. (S.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.