Social

Cabinetele dentare scolare au scapat de cariile vechi - VEZI VIDEO -

Raluca Manolache
6 nov 2010 1383 vizualizări
Pentru innoirea celor opt cabinete s-au scos din visteria Primariei aproape 390.000 de lei u medicii au atras atentia ca desi in anii trecuti au existat fonduri, acestea nu au fost folosite pentru dotarea cabinetelor scolare


Cabinetele dentare scolare au scapat de "cariile" vechi, iar elevii pot veni in siguranta sa-si controleze dintisorii. Aparatura veche de zeci de ani si instrumentarul ruginit au fost inlocuite, situatie in care ieri a fost realizata inaugurarea noilor cabinete care indeplinesc toate conditiile pentru a obtine autorizatie sanitara de functionare. Au fost dotate in urma unui program derulat de catre Primaria Focsani toate cele opt cabinete stomatologice din scoli. Pentru ca sumele alocate initial si care provin din vinzarea cabinetelor medicale catre medici au fost insuficiente, in luna septembrie au mai fost repartizati alti bani de catre Consiliul Local Focsani pentru achizitionarea de aparatura medicala. Asa se face ca pentru innoirea celor opt cabinete s-au scos din visteria Primariei aproape 390.000 de lei. De asemenea, pentru celelalte 30 cabinete de medicina scolara s-a cheltuit suma de 58.000 de lei in vederea cumpararii de instrumentar nou. "Vechea aparatura avea 10, 15 ani si nu mai era in conditii optime de functionare. A fost de bun augur descentralizarea si trecerea cabinetelor in subordinea Primariei. Ramine sa promovam noua aparatura pentru ca treaba sa fie buna", ne-a spus Dorin Cherciu, medic stomatolog la Scoala cu clasa I-VIII "Nicolae Iorga". Si medicul dentist de la Scoala "Stefan cel Mare", dr. Silvia Rota s-a aratat multumita de investitia facuta si abia asteapta sa inceapa treaba. "De 30 de ani stomatologia infantila a fost Cenusareasa medicinei", a precizat Silvia Rota, care a atras atentia ca, desi in anii trecuti au existat fonduri, acestea nu au fost folosite pentru dotarea cabinetelor scolare. "Plecind de la faptul ca starea de sanatate a elevilor este foarte importanta si datorita faptului ca aceste cabinete medicale stomatologice au fost vitregite de-a lungul vremii, era imperios necesar sa abordam subiectul asa. Programul medical nu s-a oprit, este prima lui etapa, adica dotarea lor. Urmeaza partea a II-a care este un pic mai complicata din punct de vedere medical, partea de profilaxie. Practic, astazi am inaugurat opt cabinete medicale stomatologice, exact toate cabinetele pe care le avem in dotare, plus opt cabinete de medicina scolara", a precizat viceprimarul Bogdan Matisan. De sanatatea elevilor din scoli au grija 21 medici, din care sapte scolari si 14 stomatologi. Cei mai vitregiti la capitolul sanatate sint copiii din Mindresti, care sint nevoiti sa vina la cabinetele scolare din Focsani pentru a se trata. Doctorii se pregatesc pentru a demara un program de profilaxie pentru care Primaria a alocat 12.000 de lei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.