Social

Sectiile spitalului, deconectate de Terapia Intensiva

Raluca Manolache
13 mai 2010 1195 vizualizări
In compensare, la Spitalul Judetean se va infiinta o unitate de tratament avansat pentru cardiaci Majoritatea sectiilor de la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani au ramas fara compartimentele de terapie intensiva.

Pentru ca nu erau indeplinite normele impuse de Ministerul Sanatatii s-a decis "eliminarea" compartimentelor pentru pacientii critici din sectiile medicina interna, pediatrie, neurologie, pneumologie si boli infectioase. Asa se face ca indiferent de afectiune toti pacientii vor ajunge de acum inainte in sectia de Anestezie "" Terapie Intensiva (ATI) a spitalului. Nu s-a desfiintat insa compartimentul de la neonatologie, iar la cardiologie va lua fiinta o unitate de supraveghere si tratament avansat pentru pacientii cardiaci critici, denumita pe scurt USTACC. Regulamentul de organizare si functionare a USTACC ar urma sa se aprobe prin ordin al Ministerului Sanatatii pina pe 31 decembrie 2010. In urma acestei reorganizari Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea a trimis o adresa la minister prin care se solicita infiintarea unui compartiment de ventilatie asistata cu 10 paturi in noul Spital de Boli Contagioase. Nu numai Spitalul Judetean din Focsani a fost afectat de noile reglementari. Si la Spitalul Municipal Adjud a trebuit sa se desfiinteze compartimentul de ATI din sectia de pediatrie, cazurile grave urmind sa fie directionate catre unitatile mai mari din regiune. Odata cu "eliminarea" acestor paturi de Terapie Intensiva si cadrele medicale au fost afectate, in sensul ca au ramas fara sporul de 75%. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.