Social

La doctorul din ambulatoriu, doar cu programare!

Raluca Manolache
14 apr 2010 2031 vizualizări
Pacientii pot suna la 0237/626.610 pentru a se programa la medicii de la Spitalul Judetean u noile masuri sint menite sa creasca satisfactia pacientului si calitatea actului medical

Bolnavii care vor sa fie vazuti de medicii din ambulatoriul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani trebuie sa se programeze fie prin telefon, fie personal. Aceasta regula a fost implementata de la 1 aprilie, astfel incit cei care doresc sa fie consultati ar trebui sa isi rezerve un bon de ordine cu doua zile inainte de a merge la doctor. Pentru moment insa marea majoritate a pacientilor vin tot cu noaptea in cap, in speranta ca vor prinde un bon pentru a beneficia in mod gratuit de serviciile de care au nevoie. "Din aceasta luna pacientii care doresc consultatii in ambulatoriul spitalului trebuie sa sune cu doua zile inainte pentru a se programa. In prezent, functioneaza si sistemul cu bonuri de ordine", a precizat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului din Focsani. De asemenea, la intrarea in ambulatoriul unitatii spitalicesti exista un afis prin care bolnavii sint instiintati de noul ordin al Ministerului Sanatatii dar si de numarul de telefon care poate fi apelat pentru programari. Suferinzii pot suna la 0237/626.610 pentru a se programa la doctor. "Ar fi mult mai bine daca s-ar face programari. Vom sti cind trebuie sa venim, la ce ora. Si cu bonurile de ordine era bine dar trebuia sa vin dimineata la spital. Mai sint si situatii in care se intra pe pile", a spus o pacienta. Sint insa si persoane care dezaproba aceasta modalitate de acordare a consultatiilor. "Noi venim de la tara, venim cind putem la medic. Daca ma programez si nu pot sa mai vin, ce fac? Daca intervine ceva?", se intreba ieri o pacienta din Ciuslea. Noile masuri sint menite sa creasca satisfactia pacientului si calitatea actului medical, timpul mediu necesar unei consultatii urmind sa fie de 15 minute. In cazul in care pacientul nu poate respecta programarea trebuie sa anunte. Zilnic, pragul ambulatoriului Spitalului din Focsani este trecut de sute de persoane care doresc sa fie consultate sau doresc sa primeasca o reteta. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 18 ore, 29 minute, 22 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.