Social

Analize minimale in spitalele mici

Raluca Manolache
13 apr 2010 565 vizualizări
Spitalele mici nu le pot oferi pacientilor o gama foarte larga de analize medicale.

Acest lucru a fost constatat de inspectorii sanitari care in perioada 21 martie "" 1 aprilie au realizat un control tematic in laboratoarele de analize publice si private din judet. Astfel, daca la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si la Spitalul Municipal Adjud, laboratoarele au fost externalizate, la spitalele mici din Dumbraveni, Panciu, Marasesti, Odobesti, Vidra situatia nu este deloc roz. "Daca laboratoarele externalizate au acreditare RENAR si au un contract incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate, laboratoarele din spitalele mici functioneaza in circuit inchis pentru bolnavii din spital si efectueaza numai analize de biochimie si hematologie", a precizat dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatatea publica. In cadrul actiunii au fost verificate 10 laboratoare si a fost aplicata o singura sanctiune in valoare de 300 de lei. Aceasta a fost acordata deoarece cadrele nu aveau un echipament de protectie corespunzator. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.