Social

Examinare gratuita pentru osteoporoza

Raluca Manolache
26 feb 2010 3206 vizualizări
Femeile sint incurajate sa vina la medic pentru depistarea bolii

Femeile interesate de propria sanatate isi pot face gratuit, pina pe 20 martie, la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani un test care depisteaza osteoporoza. Campania se deruleaza in sectia de reumatologie si consta in efectuarea osteodensitometriei, analiza prin care se poate pune diagnosticul acestei boli. Prin acest test se poate masura densitatea minerala si duritatea osului, medicii putind astfel identifica persoanele care prezinta un risc crescut pentru dezvoltarea de fracturi osoase. In aceasta saptamina aproape 300 de femei din Vrancea au fost investigate deja cu ajutorul acestei metode. "Am trei ani de cind am fost diagnosticata cu osteoporoza. Am vrut sa culeg visine, m-am urcat intr-un pom si am cazut. Am avut fisuri la coloana si am fost diagnosticata cu osteoporoza. Acum sint mai bine si vin periodic la control", spune Maria Puiu, de 53 ani, din Biliesti. Aparatul este pus la dispozitia spitalului de catre o companie internationala, ce are si reprezentanta in Focsani. Prin aceasta campanie femeile sint incurajate sa se prezinte la medic pentru depistarea in timp util a bolii, astfel incit sa se limiteze suferintele. "In colaborare cu Spitalul Judetean de Urgenta si cu medicii din sectia de reumatologie, venim in intimpinarea pacientilor cu un program de depistare in masa a osteoporozei", ne-a precizat dr. Manuela Ozturk, reprezentantul companiei. Aceasta investigatie ar trebui facuta din sase in sase luni astfel incit medicul specialist sa poata monitoriza prin tratament corect boala. Osteoporoza este o maladie a sistemului osos care se caracterizeaza prin scaderea masei osoase si alterarea calitatii oaselor. Aceasta boala nu le afecteaza doar pe femeile mai in virsta, ci poate fi intilnita si la virste mai tinere. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.