Social

Cabinet de vaccinari la Directia de Sanatate Publica

Raluca Manolache
6 ian 2010 759 vizualizări
Pina ieri au venit doar trei persoane sa se vaccineze

Vrincenii care doresc sa se imunizeze impotriva gripei sezoniere dar si impotriva gripei cu virusul AH1N1 o pot face daca merg si la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea. La sediul institutiei s-a infiintat un cabinet de vaccinari care se adreseaza cu prioritate persoanelor care fac parte din grupele de risc de imbolnavire, dar nu numai. "La acest cabinet se pot face vaccinari impotriva gripei sezoniere, pentru gripa noua, dar si pentru HPV. Pina acum au venit doar trei persoane sa se vaccineze. Ne asteptam sa fie mai multi doritori", a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. La cabinet, doritorii se pot prezenta intre orele 09.00- 13.00, cu exceptia zilelor de simbata si duminica. Vaccinul nu se va administra persoanelor care sint alergice la proteinele din ou, neomicina sau zahar, potrivit precautiilor venite de la producator. De asemenea, nu pot fi vaccinate nici persoanele care prezinta simptomatologie febrila, fiind necesara reprogramarea acestora la o data ulterioara. In Vrancea, in numai trei saptamini, 1.376 de persoane au fost "intepate" impotriva noului virus gripal AH1N1. Asa se face ca la sfirsitul lunii decembrie specialistii de la Institutul Cantacuzino Bucuresti au confirmat doar trei cazuri noi de gripa cu virus AH1N1. Cei trei adulti au fost internati la sectia de contagioase de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" unde au fost tinuti sub supraveghere medicala mai multe zile. Acestia au fost externati, iar sanatatea lor nu mai este pusa in pericol. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.