Social

Vaccinarea antigripala se apropie de start

Raluca Manolache
13 oct 2009 985 vizualizări
In luna decembrie va demara si campania de vaccinare împotriva gripei A/H1N1

Directia de Sanatate Publica a solicitat Ministerului Sanatatii 86.000 doze de vaccin antigripal pentru Campania de vaccinare antigripala a populatiei. Pentru stabilirea dozelor ce vor fi folosite in perioada 15 octombrie "" 1 decembrie s-a tinut cont de numarul vrincenilor care fac parte din grupurile de risc si care trebuie vaccinati pentru a nu se imbolnavi. Astfel, urmeaza sa fie imunizati impotriva gripei de sezon persoanele rezidente in institutii de ocrotire sociala si pacientii unitatilor care gazduiesc persoane de toate virstele cu afectiuni cronice, vrincenii care se afla in evidenta pentru afectiuni medicale cronice pulmonare (inclusiv astm) sau cardiovasculare, cu diabet zaharat sau care au fost dispensarizati medical in ultimul an datorita unor boli metabolice grave (altele decit diabetul zaharat), disfunctii renale, hemoglobinopatii sau imunosupresie (inclusiv indusa medicamentos), inclusiv copiii si adolescentii ( 6 luni -18 ani) care au fost supusi terapiei indelungate cu aspirina. De asemenea, se vor putea vaccina in mod gratuit si persoanele infectate cu virusul imunodeficientei umane. Imunizarea impotriva gripei de sezon este gratuita si se face la cabinetele medicilor de familie. In luna decembrie va demara si campania de vaccinare impotriva gripei A/H1N1. Primele doze de vaccin vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmind ca din 4 ianuarie 2010, odata cu inceperea orelor de curs, sa inceapa si vaccinarea scolarilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 13 ore, 49 minute, 2 secunde
Refuzam vaccinul din multiple motive!!! Este nociv si cancerigen, el a provocat mult mai multe decese decat virusul insusi!!! Poate provoca sterilitate!!! Au fost facute studii serioase de catre citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.