Social

Comitete de gripa in scoli

Raluca Manolache
18 sep 2009 725 vizualizări
In unitatile de invatamint ar trebui sa se infiinteze comitete de gripa care vor avea rolul de a le transmite cit mai multe informatii parintilor si elevilor privind preventia imbolnavirii cu virusul AH1N1.

Aceasta a fost una dintre problemele ridicate ieri la sedinta organizata de Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea la care au luat parte medicii scolari, dar si o parte din medicii de familie din judet. Acestia au primit informatii cu privire la planul de masuri impus de Ministerul Sanatatii in vederea prevenirii si limitarii imbolnavirilor prin gripa AH1N1. "Medicii sint solicitati doar daca sint copii bolnavi. Profesorii, invatatorii si educatoarele trebuie sa depisteze copilul cu semne de boala", spune dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP Vrancea. In cazul aparitiei de cazuri de imbolnavire in rindul cadrelor didactice, acestea au obligatia de a anunta conducerea scolii si de a se prezenta la medicul de familie sau la spitalul de boli infectioase pentru diagnostic si tratament medical. De asemenea, pina la 1 noiembrie, in fiecare scoala trebuie sa se organizeze intilniri cu parintii pentru a li se prezenta masurile care trebuie respectate pentru prevenirea imbolnavirilor, precum si ore de dirigentie destinate informarii si educarii elevilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.