Social

Sanatatea, tot mai aproape de proteste

Raluca Manolache
3 sep 2009 939 vizualizări
Sindicalistii din sistemul sanitar se vor intilni cu managerii de spitale pentru evaluarea situatiei financiare din unitati. La Spitalul Panciu nu au mai fost acordate tichetele de masa din luna noiembrie a anului trecut

Sindicalistii din Sanatate sint decisi sa protesteze in luna octombrie in Capitala, daca in urma intilnirilor cu managerii de spitale nu isi vor primi toate sporurile salariale restante. La jumatatea acestei luni urmeaza ca managerii unitatilor spitalicesti sa se intilneasca cu liderii filialei Sanitas. Cel mai probabil, intilnirea de mediere va fi organizata la Directia de Sanatate Publica (DSP), unde s-a mai desfasurat o sedinta in luna iulie cind s-a analizat situatia financiara din sistemul sanitar si s-a solicitat acordarea integrala a drepturilor salariale, fara ca aceste revendicari sa fie insa solutionate. "Se va evalua felul in care s-au platit toate drepturile salariale. Ministerul Sanatatii merge pe ideea ca toate drepturile sa fie platite la timp si integral. Daca in urma evaluarii la nivel national situatia va fi mai mult neagra, se va ajunge la proteste cu siguranta. In Vrancea cred ca se vor gasi solutii", ne-a spus Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. In acest moment, cadrele medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si de la Spitalul din Panciu nu si-au primit in totalitate drepturile salariale cuvenite. Daca la Spitalul din Focsani nu s-au primit in totalitate cel de-al 13-lea salariu si doua prime de stabilitate, la Spitalul orasenesc din Panciu salariatii nu au mai primit tichetele de masa din luna noiembrie a anului trecut. "Nu s-au mai dat tichetele pentru ca nu au fost bani", motiveaza dr. Valentina Popa, managerul Spitalului. De asemenea, sindicalistii asteapta sa vada daca cresterea coeficientilor de salarizare pentru cadrele medicale, de la 4,05 pentru cel mai mic salariu al unui medic primar, la 4,20, si de la 3,75 la 5,25, pentru cel mai mare salariu al unui medic primar, se va pune in aplicare, potrivit proiectului privind salarizarea unica din sistemul bugetar. De asemenea, medicul specialist, care reprezinta categoria cu ponderea cea mai mare in unitatile sanitare, ar putea beneficia de coeficienti intre 3,30 si 4,15, iar medicii rezidenti intre anii I si VII vor beneficia de coeficienti intre 2,45 si 3,20.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.