Social

Spitale cu autorizatii de jumatate de norma

Raluca Manolache
5 aug 2009 900 vizualizări
Intr-un top al disfunctionalitatilor, Spitalul din Panciu ocupa locul fruntas u Daca ar avea un rulaj mai mare de bolnavi am fi fost obligati sa sistam activitatea in doua locatii , spune dr. Mircea Stoenoiu cu privire la blocul alimentar si spalatoria de la Panciu u sectia de psihiatrie de la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon lasa cel mai mult de dorit

Spitalele din Vrancea lasa de dorit atunci cind vine vorba de a le oferi bolnavilor conditii decente de ingrijire. Acest aspect a fost constatat de inspectorii sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica (DSP) in urma controlului realizat la comanda ministrului Sanatatii, Ion Bazac, care a dorit sa faca o radiografie la zi a conditiilor igienico-sanitare din spitale si din centrele medicale, de stat si private. Inspectorii au mers pe teren in perioada 10 iulie "" 3 august si au monitorizat conditiile igienico-sanitare si daca sint respectate regulile obligatorii pentru functionarea spitalelor si centrelor medicale. "Nu au fost constatate deficiente majore care sa creeze probleme privind calitatea serviciilor medicale", spune dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct pentru control in sanatate publica. Cu toate acestea, spitalele din judet au in acest moment autorizatii de functionare cu "jumatate de norma" sau program de conformare, formula folosita de ani buni de catre autoritati pentru a permite functionarea acestora.


Probleme la Panciu si Marasesti


Intr-un top al difunctionalitatilor Spitalul din Panciu ocupa locul fruntas. "Sint probleme la blocul alimentar si spalatorie. Daca ar avea un rulaj mai mare de bolnavi am fi fost obligati sa sistam activitatea in cele doua locatii. Pina pe 30 decembrie trebuie sa rezolve problemele", a declarat dr. Mircea Stoenoiu. La aceasta unitate bolnavii nu au nici apa calda pentru igiena personala, pentru ca nu exista bani pentru asigurarea combustibilului necesar pentru centrala. Si la Spitalul Orasenesc Marasesti blocul alimentar nu are toate circuitele functionale si nici nu este aisgurata apa de rezerva pentru ca bazinul nu este dotat cu o banala pompa. La Dumbraveni singura problema sesizata este spalatoria care urmeaza sa intre intr-un program de modernizare. "Alte probleme nu au fost. Este un spital comunal de nota 10", a mentionat dr. Mircea Stoenoiu. De asemenea, inspectorii au mai constatat ca la Odobesti nu au fost respectate toate normele atunci cind s-au realizat lucrarile de modernizare in sectii, iar la Vidra ar trebui sa se monteze un lift exterior pentru sectiile de chirurgie si terapie intensiva care se afla la etajul intii si unde accesul se face in prezent pe scari. Si la Spitalul Adjud trebuie schimbata intreaga instalatie de apa rece si calda.


Sectia de psihiatrie, "cenusareasa" Spitalului Judetean


Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani este tras in jos in acest moment de sectia de psihiatrie, care nu a mai fost igienizata de foarte multi ani. Dr. Mircea Stoenoiu a mentionat ca unitatea are 30 de zile la dispozitie sa gaseasca fondurile necesare pentru realizarea lucrarilor de igienizare, in conditiile in care si subsolul are probleme de ani buni. In caz contrar se va restringe activitatea in sectie. "Bolnavii vor fi dusi la Dumbraveni si Odobesti, iar la Focsani va ramine un nucleu de urgenta", spune directorul. Nu numai Spitalul din Focsani a scapat cu fata curata. Si centrele medicale private din municipiu au primit calificativul "foarte bine". Centrele Materna, Medicover si Medcenter le-au demonstrat autoritatilor ca sistemul de sanatate merge atunci cind se fac investitii private. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 21 minute, 42 secunde
Spitalul PANCIU ar trebui desfiintat si investit intr-o statie de salvare tip SMURD dar .....daca suntem in ROMANIA e normal sa cheltuim miliarde in fiecare luna sa tinem niste oameni nepregatiti si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.