Social

Medicii taiati la bani

Raluca Manolache
23 iul 2009 994 vizualizări
Daca nu isi primesc drepturile cuvenite medicii se gindesc sa nu mai contribuie la timp la fondul national unic de asigurari sociale de sanatate

Medicii de familie vrinceni sint revoltati si totodata nedumeriti pentru ca au primit mai putini bani cu 25%, pentru serviciile medicale prestate in luna iunie. Filiala Vrancea a Patronatului Medicilor de Familie solicita astfel Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) sa respecte contractul incheiat. In cazul in care nu vor fi platiti pentru munca desfasurata la cabinet, doctorii se gindesc sa nu isi mai achite la timp darile catre fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. "Patronatul Medicilor de Familie Vrancea isi exprima ingrijorarea si nemultumirea fata de incalcarea contractului pe 2009 de catre Casa de Asigurari de Sanatate, semnat cu medicii de familie, membri de Patronat. Mai exact este vorba de virarea cu 25 % mai putin decit valoarea facturilor pe luna iunie. Solicitam public Casei respectarea contractelor semnate cu membrii nostri si plata sumelor restante pina la sfirsitul lunii in curs. Ca prima masura, probabil ca nici medicii de familie nu-si vor achita sumele pentru Fondul Unic National pentru Asigurarile Sociale de Sanatate (FUNASS) in termen", a precizat dr. Grigore Hanta, presedintele Patronatului Medicilor de Familie Vrancea. Decizia se va lua in urma sedintei Consiliului director al Patronatului. Reprezentantii bancii din sistemul sanitar vrincean spun ca nu au achitat toate facturile pentru ca nu au fost alocate fondurile necesare de la casa centrala din Bucuresti. "C.J.A.S. Vrancea a efectuat plati partiale catre furnizorii de servicii medicale din judet, in limita prevederilor bugetare. Din deschiderile de credite cerute, C.J.A.S Vrancea a primit, in luna iulie, 72% din sumele solicitate", spune Iustina Micu, purtatorul de cuvint al CAS Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 10 ore, 11 minute, 59 secunde
Bine ca nu sunt multumiti ! , dar asistentii lor platiti cu salariul minim pe economie sunt multumiti ? S a vada si ei cum e sa ai bani putini .
, acum 739399 zile, 10 ore, 11 minute, 59 secunde
Anonimule, ce ai spune daca asistentii lor ar primi 75% din salar luna asta? Ar fi mai bine? Te obliga cineva sa muncesti ca asistent? Daca esti asistent, cred ca ti-ai negociat salariul la angajare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.